ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πικάντικο Κέικ

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο και πικάντικο κέικ.

ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΕΙΚ

Υλικά

240 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)

3 αυγά

350 - 400 γρ. τριμμένα διάφορα κίτρινα τυριά, που λιώνουν

3/4 φλιτζ. σπορέλαιο

1 πιπεριά πράσινη μεγάλη, κομμένη σε μικρά τετράγωνα κομματάκια

1 πιπεριά κόκκινη μεγάλη, κομμένη σε μικρά τετράγωνα κομματάκια

4 φέτες ζαμπόν καπνιστό ψιλοκομμένο

1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό

πιπέρι

Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά στο μίξερ τα αυγά με το γιαούρτι και το σπορέλαιο.

Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε τα τυριά, τις πιπεριές, το ζαμπόν, το αλεύρι και το πιπέρι.

Τα αφήνουμε να ανακατευτούν καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα 30 εκ. και ισιώνουμε λιγάκι την επιφάνεια του κέικ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινίσει.

Αφού κρυώσει το κέικ, ξεφορμάρουμε.

Επίσης...

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.