ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μικρά Κέικ Καλαμποκιού με Τυρί Φέτα

Πώς θα φτιάξετε μικρά κέικ καλαμποκιού με τυρί φέτα.

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΚ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΜΕ ΦΕΤΑ

Υλικά

1 κούπα γάλα

1 κ.γ. ξίδι

3/4 της κούπας τυρί φέτα τριμμένη στα δάχτυλα

1 κούπα καλαμποκάλευρο

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 της κούπας ζάχαρη (40 γρ.)

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. αλάτι

1 αυγό

λίγο λάδι για να λαδώσουμε τις θήκες

λίγο σουσάμι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω-κάτω, στη μεσαία θέση του φούρνου.

Σε ένα μπολ βάζουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε μέσα στο γάλα, το ξίδι.

Χτυπάμε το αυγό και το ρίχνουμε και αυτό μέσα.

Το προσθέτουμε μέσα στο μείγμα με τα αλεύρια μας.

Ανακατεύουμε καλά για να ενωθούνε τα υλικά μας.

Με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας λαδώνουμε τις θήκες από το σκεύος για τα μαφινάκια.

Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μείγμα σε κάθε θήκη του muffin.

Προσθέτουμε από πάνω μερικά τρίμματα φέτας.

Συμπληρώνουμε με ακόμα ένα κουταλάκι από το μείγμα από πάνω για να σκεπάσουμε την φέτα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς στις άκρες.

Επίσης...

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.