ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τεμπελόπιτα

Πώς θα φτιάξετε τεμπελόπιτα.

ΤΕΜΠΕΛΟΠΙΤΑ

Υλικά

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 αυγά

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

2 κ.σ. τσίπουρο

1 κ.σ. αλάτι

λίγο πιπέρι

2 1/2 ποτήρια νερό

300 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη

1 αυγό για το άλειμμα μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο για το τέλος

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με το λάδι και το τσίπουρο.

Βάζουμε το νερό, μία πρέζα αλάτι (δε βάζουμε πολύ αλάτι γιατί η φέτα είναι αλμυρή) και το πιπέρι.

Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να πετύχουμε ένα χυλό λίγο πιο αραιό από αυτόν του κέικ.

Ρίχνουμε στο χυλό τη μισή δόση από τη θρυμματισμένη φέτα.

Λαδώνουμε καλά ένα ρηχό ταψί για πίτα 38 ή 40 εκατοστών. Αδειάζουμε μέσα την πίτα.

Χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με το χέρι.

Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα και περιχύνουμε με το 1/3 του φλιτζανιού λάδι.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στην τελευταία σχάρα για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.

Επίσης...

Κροκέτες Τυριών με Πατάτα

Η συνταγή για κροκέτες τυριών με πατάτα.

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα με Πιπεριές και Φέτα

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με πιπεριές και φέτα.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Γεμιστά Ψωμάκια με Αυγό, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γεμιστά ψωμάκια με αυγό, γραβιέρα και ζαμπόν.

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Cheesecake με Σοκολάτα και Γιαούρτι

Εδώ η σοκολάτα γίνεται ανάλαφρη σαν πούπουλο, με μία ξινούτσικη τσαχπινιά από γιαούρτι.

Αλμυρά Κουλουράκια

Πώς θα φτιάξετε αλμυρά κουλουράκια.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.