ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σουτζουκάκια Πολίτικα, Νηστίσιμα

Πώς θα φτιάξετε νηστίσιμα σουτζουκάκια πολίτικα.

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

Υλικά

2 φλιτζ. βρασμένα ρεβίθια , καλά στραγγισμένα και λιωμένα με πιρούνι

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί

1 κ.γ. κύμινο

1 φλιτζ. μαυροδάφνη

αλάτι

πιπέρι

λίγο αλεύρι

Για τη σάλτσα:

1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κιλό τριμμένες ντομάτες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 πρέζα κανέλα

1 πρέζα μπαχάρι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε ελαφρά το ψωμί στη μαυροδάφνη.

Το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε μέσα στα ρεβίθια.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα.

Πλάθουμε σουτζουκάκια και τα αλευρώνουμε. Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Τα βάζουμε στην σάλτσα ντομάτας και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.

Για τη σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας να βράσουν για 15 λεπτά.

Επίσης...

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ρύζι στο Φούρνο με Φιστίκι

Η συνταγή για ρύζι στο φούρνο με φιστίκι.

Σαλάτα Ταμπουλέ με Κινόα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ με κινόα.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Σελινόριζες Νηστίσιμες

Η συνταγή για νηστίσιμες σελινόριζες.

Πατατοσαλάτα με Ρεβίθια και Ψητά Ντοματίνια

Mία κλασική συνταγή της ισπανικής κουζίνας, από τα νότια της χώρας.

Κοτόπουλο με Κονιάκ και Μανιτάρια

Μια συνταγή που μυρίζει Παρίσι και ταιριάζει υπέροχα και σε γιορτινό τραπέζι αν τη συνδυάσεις με ένα ωραίο σουφλέ πατάτας.

Πατατόπιτα με Αυγά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόπιτα με αυγά.

Κροκέτες Κουνουπίδι

Πώς θα φτιάξετε κροκέτες κουνουπιδιού.

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Μία μακαρονάδα - "σπανακόπιτα", αφού έχει τα ίδια αρώματα, αλλά και το πικάντικο της μαύρης ζαρωμένης ελιάς, που ξυπνάει τη γεύση και κάνει όλη τη διαφορά.