ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πιπεριές Μυρωδάτες με Θαλασσινά και Μυρωδικά

Πώς θα φτιάξετε μυρωδάτες πιπεριές με θαλασσινά και μυρωδικά.

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΥΡΩΔΑΤΕΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Υλικά

10 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης

7 κουταλιές ρύζι για γεμιστά

15 καλαμαράκια μικρά

1/3 κούπας λάδι

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 ντομάτες ώριμες η μισό κουτί κονκασέ

1/2 ποτηράκι κρασί λευκό

2 σκελίδες σκόρδο

άνηθο

μαϊντανό

αλάτι

πιπέρι

1 κύβο

3/4 κούπας λάδι

1/2 κούπα τριμμένη ντομάτα

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε τα καπάκια τους.

Αφαιρούμε την ψίχα με τα σπόρια και τις βάζουμε σε ένα ταψί σε σειρές.

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια τα πλένουμε τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε με το ψαλίδι της κουζίνας.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με το λάδι κρεμμύδια, σκόρδο, καλαμαράκια.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα σε καρεδάκια, το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό.

Προσθέτουμε το ρύζι πλυμένο και τον κύβο.

Βράζουμε για λίγο μέχρι να απορροφηθούν σχεδόν τελείως τα υγρά.

Ελέγχουμε το αλάτι και προσθέτουμε, αν χρειαστεί.

Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα και τοποθετούμε τα καπάκια τους.

Αν μας περισσέψει γέμιση την βάζουμε στο ταψί και την καλύπτουμε με φέτες ντομάτας για να μη ξεραθεί στο ψήσιμο.

Προσθέτουμε 3/4 κούπας λάδι, τριμμένη ντομάτα, φρεσκοκομμένο πιπέρι και ψήνουμε για μια ώρα στους 200 βαθμούς.

Αφήνουμε να χλιαρέψει και σερβίρουμε.

Επίσης...

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.