Follow us

Πιπεριές Μυρωδάτες με Θαλασσινά και Μυρωδικά

Πώς θα φτιάξετε μυρωδάτες πιπεριές με θαλασσινά και μυρωδικά.

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΥΡΩΔΑΤΕΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Υλικά

10 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης

7 κουταλιές ρύζι για γεμιστά

15 καλαμαράκια μικρά

1/3 κούπας λάδι

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 ντομάτες ώριμες η μισό κουτί κονκασέ

1/2 ποτηράκι κρασί λευκό

2 σκελίδες σκόρδο

άνηθο

μαϊντανό

αλάτι

πιπέρι

1 κύβο

3/4 κούπας λάδι

1/2 κούπα τριμμένη ντομάτα

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε τα καπάκια τους.

Αφαιρούμε την ψίχα με τα σπόρια και τις βάζουμε σε ένα ταψί σε σειρές.

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια τα πλένουμε τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε με το ψαλίδι της κουζίνας.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με το λάδι κρεμμύδια, σκόρδο, καλαμαράκια.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα σε καρεδάκια, το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό.

Προσθέτουμε το ρύζι πλυμένο και τον κύβο.

Βράζουμε για λίγο μέχρι να απορροφηθούν σχεδόν τελείως τα υγρά.

Ελέγχουμε το αλάτι και προσθέτουμε, αν χρειαστεί.

Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα και τοποθετούμε τα καπάκια τους.

Αν μας περισσέψει γέμιση την βάζουμε στο ταψί και την καλύπτουμε με φέτες ντομάτας για να μη ξεραθεί στο ψήσιμο.

Προσθέτουμε 3/4 κούπας λάδι, τριμμένη ντομάτα, φρεσκοκομμένο πιπέρι και ψήνουμε για μια ώρα στους 200 βαθμούς.

Αφήνουμε να χλιαρέψει και σερβίρουμε.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.