ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ελιωτή

Πώς θα φτιάξετε ελιωτή.

ΕΛΙΩΤΗ

Υλικά

830 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

300 γρ. ελαιόλαδο

4 κ.γ. μπέικιν πάουτερ

1 φλιτζάνι μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσια

4 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσινο μέρος (το τρυφερό)

1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

μαϊντανό

1 κουτί σόδα (αναψυκτικό)

1 κουτί πορτοκάλι (αναψυκτικό)

1/4 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ κόβουμε όλα τα κρεμμύδια, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τις ελιές.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε τα 2 αναψυκτικά και αφού δημιουργήσουμε ένα μείγμα ρίχνουμε μέσα και το αλεύρι.

Αδειάζουμε σε μεγάλο πυρέξ, το οποίο έχουμε λαδώσει και αλευρώσει καλά, το μείγμα και πασπαλίζουμε μεσουσάμι αν θέλουμε.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Επίσης...

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ρύζι στο Φούρνο με Φιστίκι

Η συνταγή για ρύζι στο φούρνο με φιστίκι.

Σαλάτα Ταμπουλέ με Κινόα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ με κινόα.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Σελινόριζες Νηστίσιμες

Η συνταγή για νηστίσιμες σελινόριζες.

Πατατοσαλάτα με Ρεβίθια και Ψητά Ντοματίνια

Mία κλασική συνταγή της ισπανικής κουζίνας, από τα νότια της χώρας.

Κοτόπουλο με Κονιάκ και Μανιτάρια

Μια συνταγή που μυρίζει Παρίσι και ταιριάζει υπέροχα και σε γιορτινό τραπέζι αν τη συνδυάσεις με ένα ωραίο σουφλέ πατάτας.

Πατατόπιτα με Αυγά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόπιτα με αυγά.

Κροκέτες Κουνουπίδι

Πώς θα φτιάξετε κροκέτες κουνουπιδιού.

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Μία μακαρονάδα - "σπανακόπιτα", αφού έχει τα ίδια αρώματα, αλλά και το πικάντικο της μαύρης ζαρωμένης ελιάς, που ξυπνάει τη γεύση και κάνει όλη τη διαφορά.