ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ελιωτή

Πώς θα φτιάξετε ελιωτή.

ΕΛΙΩΤΗ

Υλικά

830 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

300 γρ. ελαιόλαδο

4 κ.γ. μπέικιν πάουτερ

1 φλιτζάνι μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσια

4 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσινο μέρος (το τρυφερό)

1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

μαϊντανό

1 κουτί σόδα (αναψυκτικό)

1 κουτί πορτοκάλι (αναψυκτικό)

1/4 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ κόβουμε όλα τα κρεμμύδια, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τις ελιές.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε τα 2 αναψυκτικά και αφού δημιουργήσουμε ένα μείγμα ρίχνουμε μέσα και το αλεύρι.

Αδειάζουμε σε μεγάλο πυρέξ, το οποίο έχουμε λαδώσει και αλευρώσει καλά, το μείγμα και πασπαλίζουμε μεσουσάμι αν θέλουμε.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Επίσης...

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.