ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελιτζάνες Σκορδάτες με Λαδόξιδο

Πώς θα φτιάξετε μελιτζάνες σκορδάτες με λαδόξιδο.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ

Υλικά

4 μελιτζάνες (φλάσκες)

ελαιόλαδο

ξίδι

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

μαϊντανό, ψιλοκομμένο

αλάτι χοντρό

Εκτέλεση

Σκουπίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού.

Τις βάζουμε σε σουρωτήρι, τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.

Το αλάτι το βάζουμε για να ξεπικρίσουν.

Αφού περάσει το μισάωρο τις ξεπλένουμε ελαφρώς να φύγει το περιττό αλάτι.

Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί.

Ψήνουμε σε γκριλ και αέρα περίπου 15-20 λεπτά από κάθε πλευρά. Μέχρι να ροδίσουν.

Μόλις ψηθούν και από τις δυο πλευρές, τις μεταφέρουμε σε βαθύ σκεύος.

Βάζουμε μια στρώση μελιτζάνες, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ξίδι, λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Συνεχίζουμε σε στρώσεις ως να τελειώσουν οι μελιτζάνες.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρουμε.

Επίσης...

Αυγά με Μελιτζάνες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα αυγά με μελιτζάνες.

Ζυμαρικά με Μελιτζάνα και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα ζυμαρικά με μελιτζάνα και ελιές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αλλιώτικα Ψευτο-γεμιστά

Η συνταγή για τα πιο εναλλακτικά γεμιστά που έφαγες ποτέ.

Αυγά με Μανιτάρια και Δυόσμο

Πώς θα φτιάξετε αυγά με μανιτάρια και δυόσμο.

Ζυμαρόπιτα με Κολοκύθια

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη ζυμαρόπιτα με κολοκύθια.

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Τάρτα με Ντομάτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη τάρτα με ντομάτα.

Σαλάτα με Κοτόπουλο, Αβοκάντο και Dressing από Lime

Ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο, ιδανικό μεταξύ άλλων και για το γραφείο.

Τηγανητή Πίτσα

Η συνταγή για τη νοστιμότερη πίτσα στο τηγάνι.

Κροκέτες Τυριών με Πατάτα

Η συνταγή για κροκέτες τυριών με πατάτα.

Κολοκυθανθοί Γεμιστοί

Από τα εμβληματικά πιάτα της κρητικής κουζίνας, λατρεύονται από όλες τις νοικοκυρές του νησιού.

Φασόλια Σαλάτα με Σπανάκι

Πώς θα φτιάξεις μία νόστιμη σαλάτα με φασόλια και σπανάκι.