ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπριζόλες Πιπεράτες

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες πιπεράτες μπριζόλες.

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΠΙΠΕΡΑΤΕΣ

Υλικά

4 μοσχαρίσιες μπριζόλες

2 κουτ. της σούπας πιπέρι σε κόκκους ολόκληρους

2 κουτ. της σούπας βούτυρο

2 κουτ. της σούπας λάδι

6 κουτ. της σούπας κονιάκ

αλάτι

Για την κρέμα

1 κουτ. αλεύρι

2 κουτ. της σούπας βούτυρο

4 κουτ. της σούπας κρασί άσπρο

Εκτέλεση

Τρίβετε το πιπέρι σε χοντρούς κόκκους μέσα σε γουδί.

Το απλώνετε σ’ ένα λαδόχαρτο, βάζετε μέσα τις μπριζόλες, τις διπλώνετε και με την παλάμη του χεριού σας πιέζετε να κολλήσει το πιπέρι επάνω στο κρέας.

Βάζετε το λάδι και το βούτυρο σ’ ένα τηγάνι, το αφήνετε να κάψει και ρίχνετε μέσα τις μπριζόλες. Τις αφήνετε να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές και τις βγάζετε από το τηγάνι.

Τις ραντίζετε με το κονιάκ και τις αλατίζετε. Μέσα στο τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο, το αλεύρι και το κρασί.

Ανακατεύετε δυνατά να ξεκολλήσει η κρούστα που έχει γίνει στη βάση του τηγανιού και να γίνει μια σάλτσα με το αλεύρι και τα υπόλοιπα που ρίξατε μέσα.

Τοποθετείτε το κρέας σε μια πιατέλα που έχετε ζεστάνει και το περιχύνετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε.

Συνοδεύεται με πατάτες τηγανητές, χορταρικά ή σαλάτα εποχής.

Επίσης...

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.