ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελιτζάνες Teriyaki

Πώς θα φτιάξετε επικές μελιτζάνες teriyaki.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΕΡΓΙΑΚΙ

Υλικά

1 μεγάλη μελιτζάνα, περίπου 400 γρ.

4 φρ. κρεμμυδάκια

1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά τσίλι

20 γρ. ανάλατα φιστίκια

1/2 φλ. soy sauce

1/4 φλ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε 250 ml νερό σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή wok, σε δυνατή φωτιά.

Κόβουμε σε μικρά παραλληλόγραμμα κομμάτια τη σάρκα της μελιτζάνας, τοποθετώντας τα στο τηγάνι, με τη φλούδα προς τα κάτω.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 10' με το καπάκι, μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει.

Εν τω μεταξύ, κόβουμε τα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος τους σε μήκος 3cm υπό γωνία και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά τσίλι μαζί με το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια. Τα βάζουμε σε δύο μπολ με παγωμένο νερό και τα αφήνουμε στην άκρη.

Όταν η μελιτζάνα αρχίσει να καπνίζει, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το λευκό κρεμμυδάκι και τα φιστίκια στο τηγάνι, ανακατεύοντας τακτικά.

Μετά από 2', ρίχνουμε ελάχιστο νερό, τη σάλτσα σόγιας, την καστανή ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία ένταση.

Γυρίζουμε τα κομμάτια της μελιτζάνας και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά, αφού σβήσουμε τη φωτιά.

Σερβίρουμε προσθέτοντας το κρεμμυδάκι και την πιπεριά τσίλι που είχαμε στα μπολ με το νερό.

Επίσης...

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.