ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελιτζάνες Teriyaki

Πώς θα φτιάξετε επικές μελιτζάνες teriyaki.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΕΡΓΙΑΚΙ

Υλικά

1 μεγάλη μελιτζάνα, περίπου 400 γρ.

4 φρ. κρεμμυδάκια

1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά τσίλι

20 γρ. ανάλατα φιστίκια

1/2 φλ. soy sauce

1/4 φλ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε 250 ml νερό σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή wok, σε δυνατή φωτιά.

Κόβουμε σε μικρά παραλληλόγραμμα κομμάτια τη σάρκα της μελιτζάνας, τοποθετώντας τα στο τηγάνι, με τη φλούδα προς τα κάτω.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 10' με το καπάκι, μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει.

Εν τω μεταξύ, κόβουμε τα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος τους σε μήκος 3cm υπό γωνία και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά τσίλι μαζί με το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια. Τα βάζουμε σε δύο μπολ με παγωμένο νερό και τα αφήνουμε στην άκρη.

Όταν η μελιτζάνα αρχίσει να καπνίζει, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το λευκό κρεμμυδάκι και τα φιστίκια στο τηγάνι, ανακατεύοντας τακτικά.

Μετά από 2', ρίχνουμε ελάχιστο νερό, τη σάλτσα σόγιας, την καστανή ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία ένταση.

Γυρίζουμε τα κομμάτια της μελιτζάνας και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά, αφού σβήσουμε τη φωτιά.

Σερβίρουμε προσθέτοντας το κρεμμυδάκι και την πιπεριά τσίλι που είχαμε στα μπολ με το νερό.

Επίσης...

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ρύζι στο Φούρνο με Φιστίκι

Η συνταγή για ρύζι στο φούρνο με φιστίκι.

Σαλάτα Ταμπουλέ με Κινόα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ με κινόα.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Σελινόριζες Νηστίσιμες

Η συνταγή για νηστίσιμες σελινόριζες.

Πατατοσαλάτα με Ρεβίθια και Ψητά Ντοματίνια

Mία κλασική συνταγή της ισπανικής κουζίνας, από τα νότια της χώρας.

Κοτόπουλο με Κονιάκ και Μανιτάρια

Μια συνταγή που μυρίζει Παρίσι και ταιριάζει υπέροχα και σε γιορτινό τραπέζι αν τη συνδυάσεις με ένα ωραίο σουφλέ πατάτας.

Πατατόπιτα με Αυγά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόπιτα με αυγά.

Κροκέτες Κουνουπίδι

Πώς θα φτιάξετε κροκέτες κουνουπιδιού.

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Μία μακαρονάδα - "σπανακόπιτα", αφού έχει τα ίδια αρώματα, αλλά και το πικάντικο της μαύρης ζαρωμένης ελιάς, που ξυπνάει τη γεύση και κάνει όλη τη διαφορά.