ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

NYC-style Πίτσα

Μία συνταγή για πίτσα όπως (περίπου) θα την έτρωγες στη Νέα Υόρκη.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΕΟΫΟΡΚΕΖΙΚΗ ΠΙΤΣΑ

Υλικά

Για το ζυμάρι

500 γρ. σκληρό αλεύρι

½ φακελάκι ξερή μαγιά

300 ml νερό

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

Για την σάλτσα ντομάτας

3 σκ. σκόρδο, ξεφλουδισμένες

3 cloves of garlic , peeled

½ μάτσο φρέσκο ​​βασιλικό

600 γρ. φρέσκια ντομάτα, ξεφλουδισμένη και πολτοποιημένη

Για τα topping

½ κ.γ. σπόρους μάραθου

150 γρ. χοιρινό κιμά

2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο

30 γρ. μοτσαρέλα

10 πιπεριές jalapeño, ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη και τη μαγιά.
Ρίξτε το ελαιόλαδο και το νερό, ανακατέψτε, αλατίστε και ζυμώστε για 7-8 λεπτά στο χέρι ή στο μίξερ (σε χαμηλή ταχύτητα).

Πλάστε τη ζύμη σε μια μπάλα, αλείψτε τη με ελαιόλαδο, βάλτε τη σε ένα μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε τη να ξεκουραστεί για 1½ ώρα τουλάχιστον.

Χωρίστε μετά τη ζύμη σε 4 μέρη. Ζυμώστε το καθένα ξεχωριστά και πλάστε τα σε μπάλες. Αλείψτε κάθε μέρος ζύμης με ελαιόλαδο και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 30 λεπτά ακόμα.

Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα: Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μεσαίο τηγάνι. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε το σκόρδο, σκίζουμε τα φύλλα βασιλικού και τα προσθέτουμε στο τηγάνι, πριν μπει σε αυτό και η ντομάτα.

Μαγειρεύουμε για 5', προσθέτοντας αλατοπίπερο.

Σπάστε τους σπόρους μάραθου σε γουδοχέρι και στη συνέχεια προσθέστε τους σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, με λίγο ελαιόλαδο, τον κιμά χοιρινό και τα φύλλα δεντρολίβανου. Ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Φτιάχνουμε την πίτσα: Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με διάμετρο 25 εκατοστά και αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο. Αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλα 10 λεπτά πριν βάλουμε αρχικά τη σάλτσα, έπειτα το μείγμα του κιμά και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά (τις πιπεριές και τη μοτσαρέλα).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ºC για περίπου 10'-15'.

Επίσης...

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.

Πανσέτα Χοιρινή Ρολό

Η συνταγή για πανσέτα χοιρινή ρολό.

Μοσχαρίσιες Μπριζόλες με Μανιτάρια στο Χαρτί

Μία άψογη συνταγή για μοσχαρίσιες μπριζόλες με μανιτάρια.

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Surf and Turf με Χοιρινό και Γαρίδες

Η συνταγή για ένα φανταστικό χοιρινό φιλέτο με γαρίδες και σάλτσα πάπρικας - σκόρδου.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.