ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

NYC-style Πίτσα

Μία συνταγή για πίτσα όπως (περίπου) θα την έτρωγες στη Νέα Υόρκη.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΕΟΫΟΡΚΕΖΙΚΗ ΠΙΤΣΑ

Υλικά

Για το ζυμάρι

500 γρ. σκληρό αλεύρι

½ φακελάκι ξερή μαγιά

300 ml νερό

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

Για την σάλτσα ντομάτας

3 σκ. σκόρδο, ξεφλουδισμένες

3 cloves of garlic , peeled

½ μάτσο φρέσκο ​​βασιλικό

600 γρ. φρέσκια ντομάτα, ξεφλουδισμένη και πολτοποιημένη

Για τα topping

½ κ.γ. σπόρους μάραθου

150 γρ. χοιρινό κιμά

2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο

30 γρ. μοτσαρέλα

10 πιπεριές jalapeño, ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη και τη μαγιά.
Ρίξτε το ελαιόλαδο και το νερό, ανακατέψτε, αλατίστε και ζυμώστε για 7-8 λεπτά στο χέρι ή στο μίξερ (σε χαμηλή ταχύτητα).

Πλάστε τη ζύμη σε μια μπάλα, αλείψτε τη με ελαιόλαδο, βάλτε τη σε ένα μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε τη να ξεκουραστεί για 1½ ώρα τουλάχιστον.

Χωρίστε μετά τη ζύμη σε 4 μέρη. Ζυμώστε το καθένα ξεχωριστά και πλάστε τα σε μπάλες. Αλείψτε κάθε μέρος ζύμης με ελαιόλαδο και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 30 λεπτά ακόμα.

Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα: Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μεσαίο τηγάνι. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε το σκόρδο, σκίζουμε τα φύλλα βασιλικού και τα προσθέτουμε στο τηγάνι, πριν μπει σε αυτό και η ντομάτα.

Μαγειρεύουμε για 5', προσθέτοντας αλατοπίπερο.

Σπάστε τους σπόρους μάραθου σε γουδοχέρι και στη συνέχεια προσθέστε τους σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, με λίγο ελαιόλαδο, τον κιμά χοιρινό και τα φύλλα δεντρολίβανου. Ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Φτιάχνουμε την πίτσα: Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με διάμετρο 25 εκατοστά και αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο. Αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλα 10 λεπτά πριν βάλουμε αρχικά τη σάλτσα, έπειτα το μείγμα του κιμά και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά (τις πιπεριές και τη μοτσαρέλα).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ºC για περίπου 10'-15'.

Επίσης...

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Surf and Turf με Χοιρινό και Γαρίδες

Η συνταγή για ένα φανταστικό χοιρινό φιλέτο με γαρίδες και σάλτσα πάπρικας - σκόρδου.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.

Το Burger του Oktoberfest

Η συνταγή για ένα υπέροχο burger που ταιριάζει τέλεια με μπύρα.

Χοιρινά Κεφτεδάκια με Πράσο

Η συνταγή για χοιρινά κεφτεδάκια με πράσο.

Αρωματικά Κομμάτια Χοιρινού σε Σάλτσα Βασιλικού

Η συνταγή για αρωματικά κομμάτια χοιρινού σε σάλτσα βασιλικού.

Ντολμαδάκια με Ντομάτα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα ντολμαδάκια με ντομάτα.

Ριζότο με Αρακά και Καπνιστό Χοιρινό

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο ριζότο με αρακά και καπνιστό χοιρινό.

Κρασάτες Χοιρινές Μπριζόλες με Ντοματίνια και Τραχανά

Μία άλλη άποψη για τις χοιρινές μπριζόλες, που λιώνουν μαγειρεμένες μέσα στο κρασί, με τον ξινό τραχανά να μαγειρεύει γρήγορα και το συνοδευτικό, παίρνοντας όλη τη νοστιμιά από το λιπάκι του χοιρινού.

Χοιρινό στο Φούρνο με Μέλι

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χοιρινό στο φούρνο με μέλι.