ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παραδοσιακή Λαγάνα

Η συνταγή για παραδοσιακή λαγάνα.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΛΑΓΑΝΑ

Υλικά

Για τη ζύμη:

500 γρ. αλεύρι

1 φακελάκι μαγιά

1 κ.γ. ζάχαρη

1/2 κ.γ. αλάτι

200 ml. νερό περίπου

Για τον χυλό που θα μας βοηθήσει να κολλήσουμε το σουσάμι μας:

2 κ.σ. αλεύρι

2 κ.γ. ζάχαρη

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 ποτήρι του κρασιού νερό

σουσάμι

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη σε λίγο νερό χλιαρό.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.

Μόλις φουσκώσει η μαγιά προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το νερό και ζυμώνουμε, μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.

Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και σκεπάζουμε με πετσέτα.

Αφήνουμε για 1/2 ώρα να φουσκώσει.

Μεταφέρουμε το ζυμάρι μας στο ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

Ανοίγουμε το ζυμάρι πιέζοντας με τα δάχτυλά μας, για να γίνει λεπτό και με τρύπες.

Στο μεταξύ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι με μισό ποτηράκι του κρασιού νερό, προκειμένου να πάρουμε ένα ελαφρύ χυλό.

Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της λαγάνας με τον χυλό .

Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά ή ως να πάρει χρυσό χρώμα.

Επίσης...

Τηγανόψωμο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο τηγανόψωμο.

Κεκάκια με Ελιές

Πώς θα φτιάξετε κεκάκια με ελιές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αλμυρά Κεκάκια με Μαγιά

Η συνταγή για αλμυρά κεκάκια με μαγιά.

Αλμυρό Κέικ Λαχανικών

Η συνταγή για αλμυρό κέικ λαχανικών.

Πικάντικο Κέικ

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο και πικάντικο κέικ.

Εύκολο και Γρήγορο Σταφιδόψωμο

Η συνταγή για εύκολο και γρήγορο σταφιδόψωμο.

Γλυκά Κουλούρια με Σουσάμι

Πώς θα φτιάξετε γλυκά κουλούρια με σουσάμι.

Φορμάκια-Ψωμάκια με Σταφίδες

Η συνταγή για φορμάκια-ψωμάκια με σταφίδες.

Αρωματικό Πορτοκαλένιο Ψωμάκι

Πώς θα φτιάξετε αρωματικό πορτοκαλένιο ψωμάκι.

Εύκολα Βουτυρένια Ψωμάκια

Πώς θα φτιάξετε εύκολα βουτυρένια ψωμάκια.

NYC-style Πίτσα

Μία συνταγή για πίτσα όπως (περίπου) θα την έτρωγες στη Νέα Υόρκη.

Τηγανητή Πίτσα

Η συνταγή για τη νοστιμότερη πίτσα στο τηγάνι.