ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φραγκόκοτα με Ραβιόλι Μυζήθρας και Κρέμα Παστινάκι του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

ΦΡΑΓΚΟΚΟΤΑ ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Το ευρύ κοινό έχει γνωρίσει τονΆγγελο Μπακόπουλοτα τελευταία χρόνια, σαν Culinary Director των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels, με τις βραβεύσεις από σημαντικούς θεσμούς όπως τα FNL Best Restaurant Awards και τους Χρυσούς Σκούφους να πιστοποιούν πως πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες σεφ της νέας γενιάς.

Υλικά

Για την φραγκόκοτα

1 στήθος φραγκόκοτας

1 κλωνάρι θυμάρι

10 ml ελαιόλαδο

2 κοτσάνια μαϊντανό

1 δάφνη

Για τα ραβιόλι μυζήθρας

100 γρ αλεύρι 00

1 αυγό

αλάτι

1 κ.γ. ελαιόλαδο

100 γρ. ξινομυζήθρα

70 γρ. μανούρι

30 γρ. φέτα

10 γρ. βασιλικό

2 γρ. κρέμα σκόρδου

Για την κρέμα παστινάκι

1 κιλό παστινάκι

1.800 γρ. ζωμό κότας

150 γρ. λευκά κρεμμύδια

αλάτι

πιπέρι

Για την σάλτσα μπαχαρικών

3 κιλά κόκκαλα φραγκόκοτας

300 γρ. κρεμμύδια λευκά

200 γρ. καρότο

2 στικ σέλερι

2 φύλλα δάφνης

κόκκους πιπέρι

κόκκινο γλυκό κρασί

60 ml ελαιόλαδο

60 γρ. πελτέ ντομάτας

5 κιλά ζωμός κότας

20 γρ. μίξ μπαχαρικών της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Για την φραγκόκοτα: Μαρινάρουμε τη φραγκόκοτα και την κλείνουμε σε μια σακούλα vacuum.

Βάζουμε στο roner στους 63 βαθμούς για 30 λεπτά, έπειτα την θωρακίζουμε σε ένα πλατό με βούτυρο και θυμάρι.

Για τα ραβιόλι: Κάνουμε τη ζύμη με το αλεύρι, το αυγό, το ελαιόλαδο και το αλάτι, αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί, έπειτα ανοίγουμε τα φύλλα και γεμίζουμε με τη γέμιση αφού πρώτα έχουμε ενώσει όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί.

Κλείνουμε σε σχήμα της αρεσκείας μας και βράζουμε σε βραστό αλατισμένο νερό για 1 λεπτό.

Για το παστινάκι: Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το παστινάκι και προσθέτουμε τα καρυκεύματα.

Σβήνουμε με ζωμό κότας και αφήνουμε να βράσει το υλικό μας μέχρι να μαλακώσει, έπειτα το περνάμε από θερμομίξ και σερβίρουμε.

Για την σάλτσα μπαχαρικών: Καίμε τα κόκκαλα στο φούρνο μέχρι να πάρουν ένα σκούρο καραμελωμένο χρώμα.

Παράλληλα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα τα λαχανικά με τα υπόλοιπα υλικά.

Αφού έχουν μελώσει, προσθέτουμε τον πελτέ και τον καίμε.

Μετά σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τα κόκκαλα και τον ζωμό κότας.

Αφήνουμε να βράσει στους 90 βαθμούς για 3,5 ώρες.

Έπειτα σουρώνουμε και αφήνουμε να βράσει ακόμα μέχρι να φτάσει στο πηκτικό σημείο που επιθυμούμε.

Τέλος προσθέτουμε τα μπαχαρικά.

Επίσης...

Τάρτα Κανταΐφι με Κοτόπουλο και Γραβιέρα

Το φύλλο κανταΐφι φτιάχνει μια καταπληκτική, τραγανή και ανάλαφρη βάση για οποιαδήποτε τάρτα.

Χυλοπίτες με Κοτόπουλο, Ντομάτα και Βλίτα

Μια αγνή ελληνική πάστα, που έχει το προτέρημα να βράζει σε ελάχιστο χρόνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κοτόπουλο με Σάλτσα Δυόσμου

Το κοτόπουλο φιλέτο είναι μεγάλος φίλος κάθε δίαιτας, αρκεί να το ψήσουμε σωστά και όχι υπερβολικά, ώστε να διατηρηθεί νόστιμο και ζουμερό.

Πιτούλες με Κοτόπουλο, Μελιτζάνες και Γιαούρτι

Ένα σπιτικό σουβλάκι κοτόπουλο που γίνεται το ίδιο απολαυστικό και σε ελάχιστο χρόνο.

Κοτόπουλο και Μπριάμ "Δύο σε Ένα"

Ελαφρύ κοτόπουλο, που συνδυάζει με ένα ανακάτεμα δύο μεγάλες αγάπες: το μπριάμ και το κοτόπουλο στο φούρνο.

Κοτόπουλο Ριγανάτο με Φέτα

Το κοτόπουλο μαγειρεμένο μέσα σε ελάχιστα λεπτά με τα υλικά που δε σε απογοητεύουν ποτέ.

Κοτόπουλο με Χυμό από Ρόδι και Γλυκοπατάτα

Ένα κοτόπουλο που μυρίζει γιορτή και ζεστά αρώματα.

Χυλοπίτες με Μανιτάρια και Κοτόπουλο

Ένας τρόπος να μεταμορφώσεις τις παραδοσιακές χυλοπίτες με κοτόπουλο σε πλούσιο, γιορτινό και ελκυστικό πιάτο.

Συκωτάκια Κοτόπουλου με Κυδώνια

Το πορτοκάλι και το κύμινο έρχονται να κάνουν το θαύμα τους και να δώσουν επιπλέον άρωμα στον συνδυασμό συκωτάκια - κυδώνι.

Kασιώτικο Πιλάφι με Κοτόπουλο

Πώς θα φτιάξεις κασιώτικο πιλάφι με κοτόπουλο.

Γαλοπούλα Γεμιστή με Δαμάσκηνα και Κάστανα

Σε ένα τουλάχιστον από τα γιορτινά τραπέζια μας θα τη φτιάξουμε, εστιάζοντας... στη γέμιση.

Κόκορας Κρασάτος

Δεν αγαπούν όλοι τη γαλοπούλα. Ο κόκορας είναι η ιδανική εναλλακτική.