ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γιουβέτσι Μοσχάρι με Αρώματα

Μία θαυμάσια συνταγή για αρωματικό γιουβέτσι με μοσχάρι.

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

Υλικά

1 πακέτο κριθαράκι μέτριο

1.150 γρ. μοσχάρι χωρίς κόκαλο

1 ντοματοπελτέ

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι

1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

1/2 κ.γ. κύμινο

1 δάφνη

4 μπαχάρια

3 ντομάτες μικρές, κομμένες ροδέλες, για την επικάλυψη στο τέλος

1/2 κούπα αλμυρό τυρί τριμμένο

1 λίτρο ζεστό νερό

Εκτέλεση

Αρχικά τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε και το κρέας κομμένο σε μερίδες.

Μόλις πάρει χρώμα καλό προσθέτουμε το ντοματοπελτέ, όλα τα μπαχαρικά και το ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα και 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Ωστόσο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και όταν γίνει το κρέας το τοποθετούμε προσεχτικά σε ένα ταψί και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό επιπλέον για το κριθαράκι.

Το βάζουμε στο φούρνο και όταν το νερό αρχίζει να κοχλάζει ελαφρώς προσθέτουμε και το κριθαράκι και ανακατεύουμε να πάει παντού.

Στα 10 λεπτά βάζουμε πάνω από το ταψί τις ντομάτες ροδέλες (να καλύψουν όλο το φαγητό) και πασπαλίζουμε με το τυράκι.

Το ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

Επίσης...

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.