ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κεφτεδάκια Αφράτα με Κόκκινο Κριθαράκι και Φέτα

Η συνταγή για τα πιο αφράτα κεφτεδάκια με κόκκινο κριθαράκι και φέτα.

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια:

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

λίγο μαϊντανό

2 μικρά αυγά

3-4 κ.σ. γάλα

λίγο ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο

3-4 κ.σ. λάδι

2 μικρά κρεμμύδια τριμμένα

αλεύρι

λάδι για τηγάνισμα

αλάτι

πιπέρι

Για το κριθαράκι:

4 φλυτζανάκια του ελληνικού καφέ κριθαράκι

3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες

200 γρ. τριμμένη φέτα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τον κιμά με τον μαϊντανό, το ψωμί, τα κρεμμύδια, το λάδι, αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε τα αυγά και το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αφήνουμε το μείγμα να "ξεκουραστεί" μισή ώρα.

Αφήνουμε τα λάδι να κάψει αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, αλλά προσοχή να μην καούν.

Μόλις τα βγάλουμε τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα διατηρούμε κάπου ζεστά.

Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ντομάτα, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και 2 κ.σ. βούτυρο, αν θέλουμε.

Μόλις πάρει βράση βάζουμε το κριθαράκι και 4 ποτήρια νερό.

Όταν τραβήξει το νερό δοκιμάζουμε μήπως χρειαστεί λίγο ακόμη.

Μόλις βράσει αλλά να έχει σάλτσα αρκετή απομακρύνουμε από τη φωτιά, βάζουμε τη φέτα και ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια.

Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.