ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κεφτεδάκια Αφράτα με Κόκκινο Κριθαράκι και Φέτα

Η συνταγή για τα πιο αφράτα κεφτεδάκια με κόκκινο κριθαράκι και φέτα.

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια:

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

λίγο μαϊντανό

2 μικρά αυγά

3-4 κ.σ. γάλα

λίγο ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο

3-4 κ.σ. λάδι

2 μικρά κρεμμύδια τριμμένα

αλεύρι

λάδι για τηγάνισμα

αλάτι

πιπέρι

Για το κριθαράκι:

4 φλυτζανάκια του ελληνικού καφέ κριθαράκι

3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες

200 γρ. τριμμένη φέτα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τον κιμά με τον μαϊντανό, το ψωμί, τα κρεμμύδια, το λάδι, αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε τα αυγά και το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αφήνουμε το μείγμα να "ξεκουραστεί" μισή ώρα.

Αφήνουμε τα λάδι να κάψει αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, αλλά προσοχή να μην καούν.

Μόλις τα βγάλουμε τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα διατηρούμε κάπου ζεστά.

Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ντομάτα, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και 2 κ.σ. βούτυρο, αν θέλουμε.

Μόλις πάρει βράση βάζουμε το κριθαράκι και 4 ποτήρια νερό.

Όταν τραβήξει το νερό δοκιμάζουμε μήπως χρειαστεί λίγο ακόμη.

Μόλις βράσει αλλά να έχει σάλτσα αρκετή απομακρύνουμε από τη φωτιά, βάζουμε τη φέτα και ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια.

Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επίσης...

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.