ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κασερόπιτα με Μυρωδικά

Πώς θα φτιάξετε κασερόπιτα με μυρωδικά.

ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Υλικά

8 έτοιμα ή σπιτικά χωριάτικα φύλλα

400 γρ. κασέρι τριμμένο

400 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

2/3 φλ. καλαμποκέλαιο

3 αυγά

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση, ανακατεύουμε τα τυριά με το μαϊντανό, τα αυγά χτυπημένα και το αλατοπίπερο.

Απλώνουμε σε επίπεδη επιφάνεια 4 φύλλα, αλείφουμε με καλαμποκέλαιο το μισό από κάθε φύλλο και το διπλώνουμε στη μέση.

Αλείφουμε και το εξωτερικό μέρος που βρίσκουμε από πάνω.

Αλείφουμε ένα πυρέξ με το καλαμποκέλαιο και βάζουμε ένα φύλλο το οποίο αλείφουμε και αυτό με καλαμποκέλαιο.

Απλώνουμε δύο διπλωμένα φύλλα και ακολούθως ένα απλωμένο που το αλείφουμε και αυτό με το καλαμποκέλαιο.

Απλώνουμε τη γέμιση και γυρίζουμε τα κάτω φύλλα να σκεπάζουν τη γέμιση.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα φύλλα.

Ένα ολόκληρο, δύο διπλωμένα, ένα ολόκληρο. Γυρίζουμε τα φύλλα προς το κάτω μέρος του πυρέξ.

Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με το καλαμποκέλαιο και τη χαράζουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.

Επίσης...

Κροκέτες Τυριών με Πατάτα

Η συνταγή για κροκέτες τυριών με πατάτα.

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα με Πιπεριές και Φέτα

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με πιπεριές και φέτα.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Γεμιστά Ψωμάκια με Αυγό, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γεμιστά ψωμάκια με αυγό, γραβιέρα και ζαμπόν.

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Cheesecake με Σοκολάτα και Γιαούρτι

Εδώ η σοκολάτα γίνεται ανάλαφρη σαν πούπουλο, με μία ξινούτσικη τσαχπινιά από γιαούρτι.

Αλμυρά Κουλουράκια

Πώς θα φτιάξετε αλμυρά κουλουράκια.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.