ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ψητό στο Φούρνο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο ψητό με μοσχάρι στο φούρνο.

ΨΗΤΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά

1 1/2 κιλό μοσχάρι μαλακό

2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού

1 ποτήρι χυμό λεμονιού

1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο

8 καρότα κομμένα σε μέτρια κομμάτια

1 κ.σ. ζωμό λαχανικών

1 κ.σ. κορν φλάουρ

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το βάζουμε σε πυρέξ με καπάκι.

Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού.

Προσθέτουμε τα καρότα, το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το ζωμό λαχανικών.

Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε όλο το βράδυ στους 100 βαθμούς.

Αφήνουμε να κρυώσει το κρέας και το κόβουμε σε φέτες.

Αφαιρούμε τα καρότα και σουρώνουμε το ζουμί από το κρέας.

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε.

Αφαιρούμε λίγο σε ένα βαθύ πιάτο και με το αυγοδάρτη διαλύουμε το κορν φλάουρ.

Προσθέτουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε το κρέας σε φέτες με τα καρότα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Επίσης...

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.