ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γαρίδες Ψητές

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες ψητές γαρίδες.

ΓΑΡΙΔΕΣ ΨΗΤΕΣ

Υλικά

1/2 κιλό φρέσκιες γαρίδες καθαρισμένες

2 κουταλιές ελαιόλαδο

λίγο βούτυρο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά (γλυκιά) ψιλοκομμένη

1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες με αλάτι

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. σπόροι κόλιανδρου

3-4 κουτ. φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό

3-4 μεγάλες ζουμερές ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κ.γ. ντοματοπελτέ

60 γρ. τυρί κασέρι τριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για μερικά λεπτά, να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, τη ζάχαρη, τον κόλιανδρο, τους μαύρους σπόρους και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας συνέχεια.

Ρίχνουμε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες και τις αφήνουμε να πάρουν λίγο χρώμα.

Προσθέτουμε τον βασιλικό, τον ντοματοπελτέ και τις ψιλοκομμένες ντομάτες.

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά, να ψηθούν οι γαρίδες.

Αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε σε ατομικά γιουβετσάκια ή άλλα πυρίμαχα σκεύη.

Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά περίπου ή ώσπου να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια.

Σερβίρουμε κατευθείαν από το φούρνο όσο είναι ακόμη ζεστές.

Επίσης...

Πίτα με Γαύρο στο Τηγάνι

Ποιος είπε ότι τα ψάρια δεν γίνονται πίτα; Ένα μικρό φρέσκο ψαράκι γίνεται μεζές-λιχουδιά σε μια γρήγορη πίτα στο τηγάνι.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καραβιδομακαρονάδα

Η καραβίδα δε χρειάζεται να είναι σε μέγεθος τζάμπο για να δώσει τζάμπο νοστιμιά.

Σουφλέ με Μπακαλιάρο Παστό

Στην Πορτογαλία, που είναι το εθνικό τους ψάρι, αλλά και στη Γαλλία ο μπακαλιάρος φτιάχνει μερικά από τα νοστιμότερα σουφλέ, σε πολλούς συνδυασμούς. Δοκιμάστε το.

Γαύρος Λεμονάτος στη Στιγμή

Μια συνταγή που σε γλιτώνει από τη διπλή διαδικασία "βράζω το ψάρι, φτιάχνω το λαδολέμονο".

Σαρδέλες σε Αμπελόφυλλα

Μια απλή και νόστιμη συνταγή.

Φασολάκια με Καλαμαράκια

Κάνουν παρέα στην ίδια κατσαρόλα.

Τα Τονοπιτάκια

Για τις νηστίσιμες ημέρες, για όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα γεύμα με ψάρι ή όταν αποφεύγουμε τα γαλακτοκομικά.

Γαύρος Πλακί με Ντομάτα, Μαϊντανό και Ούζο

Ο φρέσκος γαύρος είναι γεμάτος ωφέλιμα Ω3 λιπαρά και μαγειρεύεται σε ελάχιστο χρόνο.

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.

Γαύρος Σουβλάκι με Πιπεριές

Μια ασυνήθιστη, νοστιμότατη συνταγή για γαύρο, που γίνεται πολύ γρήγορα.

Ψητές Σαρδέλες με Λεμονάτη Σάλτσα Μελιού

Ένας διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψεις τις σαρδέλες σε μια χορταστική σαλάτα.