ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γαρίδες Ψητές

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες ψητές γαρίδες.

ΓΑΡΙΔΕΣ ΨΗΤΕΣ

Υλικά

1/2 κιλό φρέσκιες γαρίδες καθαρισμένες

2 κουταλιές ελαιόλαδο

λίγο βούτυρο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά (γλυκιά) ψιλοκομμένη

1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες με αλάτι

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. σπόροι κόλιανδρου

3-4 κουτ. φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό

3-4 μεγάλες ζουμερές ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κ.γ. ντοματοπελτέ

60 γρ. τυρί κασέρι τριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για μερικά λεπτά, να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, τη ζάχαρη, τον κόλιανδρο, τους μαύρους σπόρους και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας συνέχεια.

Ρίχνουμε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες και τις αφήνουμε να πάρουν λίγο χρώμα.

Προσθέτουμε τον βασιλικό, τον ντοματοπελτέ και τις ψιλοκομμένες ντομάτες.

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά, να ψηθούν οι γαρίδες.

Αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε σε ατομικά γιουβετσάκια ή άλλα πυρίμαχα σκεύη.

Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά περίπου ή ώσπου να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια.

Σερβίρουμε κατευθείαν από το φούρνο όσο είναι ακόμη ζεστές.

Επίσης...

Γαύρος στο Φούρνο

Η απόλυτη συνταγή για γαύρο στο φούρνο.

Τα Μύδια του Ναυτικού

Η συνταγή για την πιο νόστιμη και εύκολη εκδοχή των μυδιών.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Surf and Turf με Χοιρινό και Γαρίδες

Η συνταγή για ένα φανταστικό χοιρινό φιλέτο με γαρίδες και σάλτσα πάπρικας - σκόρδου.

Χταπόδι Κρασάτο με Φάβα

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο χταπόδι με φάβα.

Burger Ψαριού με Πικάντικη Μαγιονέζα

Η συνταγή για ένα φανταστικό μπέργκερ ψαριού με chili mayo.

Γιουβέτσι με Καλαμαράκια

Πώς θα φτιάξεις ένα έξοχο γιουβέτσι θαλασσινών με καλαμαράκια.

Γιουβέτσι με Θαλασσινά και Ούζο

Ένα ξεχωριστό γουβέτσι, που μυρίζει Ελλάδα. Ο συνδυασμός θαλασσινών εδώ είναι ενδεικτικός. Μπορείτε να προσθέσετε, π.χ., και καραβίδες ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος θαλασσινών.

Χταπόδι με Ούζο και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χταπόδι με ούζο και ελιές.

Μπακαλιαρόπιτα

Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, ωστόσο η μπακαλιαρόπιτα είναι μια πεντανόστιμη εκδοχή με ψάρι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές εκδοχές παρασκευών με μπακαλιάρο.

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Όσες συνταγές μπακαλιάρου και να εξερευνήσουμε, το σίγουρο είναι πως από το γιορτινό τραπέζι της 25ης Μαρτίου (αλλά όχι μόνο τότε) δεν θα λείψει η κλασική αξία του μπακαλιάρου σκορδαλιά.

Ο Μπακαλιάρος του Λευτέρη Λαζάρου

Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, μοιράζεται τα μυστικά του.

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.