ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φουρνιστοί Λαχανοντολμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους φουρνιστούς λαχανοντολμάδες.

ΦΟΥΡΝΙΣΤΟΙ ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ

Υλικά

1 λάχανο ζεματισμένο καλά

1/2 κούπα λάδι για το ταψί

Για τη γέμιση:

1/2 κιλό κιμά

2 κρεμμύδια μέτρια τριμμένα

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1/2 ματσάκι άνηθο

3 καρότα τριμμένα

1/2 κούπα ρύζι καρολίνα ή νυχάκι

αλάτι

πιπέρι

1/2 κούπα λάδι

Για τη σάλτσα:

2-3 λεμόνια

2 αυγά

λίγο κορν φλάουρ (2 κ.γ.)

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της γέμισης καλά.

Κατόπιν απλώνουμε τα πρώτα φύλλα του λάχανου στο ταψί μας και μετά τυλίγουμε τα υπόλοιπα σε ντολμάδες βάζοντας μέσα από τη γέμισή μας.

Το πόσο μεγάλα θα γίνουν εξαρτάται από τα φύλλα του λάχανου αλλά και το πόσο μεγάλα τα θέλουμε.

Αφού τελειώσουμε το τύλιγμα (αν μας μείνει γέμιση τη βάζουμε ανάμεσα στους ντολμάδες μας) περιχύνουμε με το λάδι για το ταψί και βάζουμε νερό που να τα σκεπάζει σχεδόν.

Καλύπτουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 1/2 ώρα.

Ωστόσο χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το λεμόνι και μόλις ετοιμαστεί και το φαγητό προσθέτουμε σιγά σιγά και όλα τα υγρά από το ταψί μας (ανακατεύοντας πάντα πολύ καλά για να μην μας κόψει το αυγό) και προσθέτουμε και το κορν φλαουρ.

Περιχύνουμε τη σάλτσα στο φαγητό και αφήνουμε να πιει λίγο το ζουμί πριν το σερβίρουμε.

Όσο πιο πολύ το αφήσουμε τόσο πιο νόστιμο θα είναι.

Επίσης...

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.