ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κοσμίρη από την Ήπειρο

Πώς θα φτιάξετε κοσμίρη από την Ήπειρο.

ΚΟΣΜΙΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Υλικά

3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 λίτρο γάλα φρέσκο

4 αυγά

1/2 κιλό τυρί φέτα

λίγη μαργαρίνη ή λάδι για το άλειμμα του ταψιού

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίβουμε το τυρί σε χοντρό τρίφτη και το ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα.

Χτυπάμε ελαφρά τα αβγά με αλάτι και πιπέρι και τα αναμιγνύουμε με το γάλα.

Τα αδειάζουμε κι αυτά στη λεκάνη.

Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Βουτυρώνουμε καλά ή λαδώνουμε ένα ταψάκι (ούτε πολύ μικρό ούτε και μεγάλο), το αλευρώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.

Ψήνουμε την κοσμιρή σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.

Προσέχουμε να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα κι όχι να μας καεί. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.

Επίσης...

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.

Η Στριφτή Τυρόπιτα

Ξεχωρίζει για την εμφάνισή της, που όμως επηρεάζει και τη γεύση της: στριφτά λεπτά ρολάκια, που κάνουν την πιο τραγανή πίτα.

Τυρόπιτα με Κίτρινα Τυριά

Την παραδοσιακή τυρόπιτα την έχουμε συνηθίσει με φέτα. Μπορεί όμως να γίνει και με διαφορετικά κίτρινα τυριά.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.