ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κοκκινιστή Ρεβιθόσουπα με Ρύζι

Η συνταγή για κοκκινιστή ρεβιθόσουπα με ρύζι.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΡΕΒΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΡΥΖΙ

Υλικά

500 γρ. ρεβίθια

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζ. τσ. ρύζι

2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

2 μέτρια καρότα κομμένα σε κύβους

1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους

1 μεγάλη πατάτα σε κύβους

1 φλιτζ. τσαγιού χυμό ντομάτας

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια σε αρκετό νερό.

Την επόμενη τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με φρέσκο νερό να τα σκεπάζει 4-5 εκ. πάνω τους, (περίπου 8-9 φλιτζ. τσαγιού νερό).

Μόλις αρχίσουν να βράζουν, αφαιρούμε τον αφρό που θα βγάλουν, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου, το αλατοπίπερο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Μαγειρεύουμε για περίπου 50 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια, (ίσως χρειαστεί μέχρι να μαλακώσουν να συμπληρώσουμε λίγο νερό, πάντα ζεστό).

Στο σημείο αυτό, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα καρότα, την πιπεριά, την πατάτα, το ρύζι και το χυμό ντομάτας.

Χαμηλώνουμε ακόμα λίγο τη φωτιά και αφήνουμε τα ρεβίθια να μαγειρευτούν μαζί με τα λαχανικά, μέχρι να μαλακώσουν κι αυτά και να χυλώσουν όλα μαζί.

Σερβίρουμε ζεστά και ψιλοκόβουμε αν θέλουμε πάνω τους λίγα φρέσκα φύλλα σέλινου.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.