ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Καπακωτή

Πώς θα φτιάξετε καπακωτή.

ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

Υλικά

10 πιπεριές Φλωρίνης φρέσκες πλυμένες και σκουπισμένες

10 λιαστές ντομάτες

1 κιλό μανιτάρια

1/4 της κούπας λάδι

1 κρεμμύδι ψιλ/μένο

2 σκελίδες σκόρδο

2 κούπες ντομάτα φρέσκια ή 1 κονκασέ

βασιλικό ή ρίγανη

1 κ.γ. ζάχαρη

αλάτι

πιπέρι

κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση

Ψήνουμε για 10 λεπτά στο γκριλ τα μανιτάρια αλειμμένα με λάδι και τις πιπεριές, τις γυρίζουμε ενδιάμεσα.

Τις πιπεριές τις κλείνουμε σε νάυλον σακούλα και τις αφήνουμε εκεί να κρυώσουν, οπότε και θα βγαίνει εύκολα η φλούδα τους.

Τις ξεφλουδίζουμε, κόβουμε τα κοτσάνια και βγάζουμε τα σπόρια.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας με το λάδι, κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτες, ζάχαρη, βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.

Σε ταψί βάζουμε λαδάκι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τις λιαστέςντομάτες σε στρώσεις.

Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στα λαχανικά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μια ώρα.

Σερβίρουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι.

Επίσης...

Λαζάνια με Γιαούρτι και Μελιτζάνες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λαζάνια με γιαούρτι και μελιτζάνες.

Πίτα με Όσπρια και Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη πίτα με όσπρια και λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Pesto

Η μόνη συνταγή για σπιτική πίτσα που θα χρειαστείς ποτέ.

Αυγά με Μελιτζάνες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα αυγά με μελιτζάνες.

Ζυμαρικά με Μελιτζάνα και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα ζυμαρικά με μελιτζάνα και ελιές.

Αλλιώτικα Ψευτο-γεμιστά

Η συνταγή για τα πιο εναλλακτικά γεμιστά που έφαγες ποτέ.

Αυγά με Μανιτάρια και Δυόσμο

Πώς θα φτιάξετε αυγά με μανιτάρια και δυόσμο.

Ζυμαρόπιτα με Κολοκύθια

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη ζυμαρόπιτα με κολοκύθια.

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Τάρτα με Ντομάτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη τάρτα με ντομάτα.

Σαλάτα με Κοτόπουλο, Αβοκάντο και Dressing από Lime

Ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο, ιδανικό μεταξύ άλλων και για το γραφείο.

Τηγανητή Πίτσα

Η συνταγή για τη νοστιμότερη πίτσα στο τηγάνι.