ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτα Τουρλού

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη πίτα τουρλού.

ΠΙΤΑ ΤΟΥΡΛΟΥ

Υλικά

1 μεγάλη μελιτζάνα

1 μεγάλη πατάτα

3 κολοκύθια μέτρια

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 πιπεριά πράσινη

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 αυγά

δυόσμο

μαϊντανό

2-3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά

1/2 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι

200 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι

3 κουταλιές λάδι

1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

πιπέρι

αλάτι

2 κουταλιές φρυγανιά για πασπάλισμα του ταψιού

1-2 κουταλιές λάδι για να αλείψουμε το ταψί

Εκτέλεση

Τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού όλα τα λαχανικά.

Το κολοκύθι το στύβουμε , να βγάλει τα υγρά του.

Σ ένα μπολ βάζουμε όλα τα τριμμένα λαχανικά και προσθέτουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένα, τα τυριά τριμμένα, τη φρυγανιά, λάδι, πιπέρι και το αλεύρι.

Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα και το στρώνουμε σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει ελαφρά και έχουμε πασπαλίσει με φρυγανιά.

Αλείφουμε την πίτα με λίγο λάδι.

Ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.