ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπερδεμένα Λαχανικά στη Γάστρα

Η συνταγή για νόστιμα, μπερδεμένα λαχανικά στη γάστρα.

ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Υλικά

3 κολοκυθάκια σε ροδέλες

3 μελιτζάνες σε ροδέλες

3 πατάτες σε ροδέλες

2 πιπεριές κίτρινη και πράσινη

4 πιπεριές Φλωρίνης από το βαζάκι

1 κουτί ντοματάκια ολόκληρα με το χυμό τους ή ντοματάκια φρέσκα και 1 κουτί ντοματοχυμό

1 κ.σ. ζάχαρη

1 - 1 1/2 κ.σ. βασιλικό ξερό ή φρέσκο

λάδι

αλάτι

πιπέρι φρέσκο

τυρί σκληρό (όσο θέλετε)

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε ροδέλες με τη φλούδα τους.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε και αυτές σε ροδέλες.

Προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης κόβοντας στα τρία.

Βάζουμε τα ντοματάκια με την φλούδα τους εάν πάρουμε φρέσκα και 1 κουτί χυμό ντομάτας ή το κουτί κονσέρβας με τα ολόκληρα ντοματάκια όπως είναι.

Τα βάζουμε στην γάστρα και ρίχνουμε την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, λάδι και τον βασιλικό.

Τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό γιατί βγάζουν και τα λαχανικά υγρά.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά

Σβήνουμε τον φούρνο και βάζουμε από πάνω το τυρί κομμένο σε ψιλές φετούλες.

Επίσης...

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.