ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Μυρωδικά

Η συνταγή για μία αφράτη πίτα πατάτας με μυρωδικά.

ΑΦΡΑΤΗ ΠΙΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Υλικά

700 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε τέταρτα

2 κ.σ. βούτυρο

2/4 φλιτζανιού γάλα

1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος

2 φλιτζάνια γραβιέρα τριμμένη

1 κ.γ. ρίγανη

1 κ.γ. θυμάρι

1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

5 αυγά (ξεχωριστά κρόκοι και ασπράδια)

2 ασπράδια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μέτριο ταψί ή πιρέξ.

Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Τις στραγγίζουμε, τις ξαναβάζουμε πίσω στην κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά τις γυρίζουμε μερικές φορές για να φύγουν τα υγρά τους.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και πολτοποιούμε τις πατάτεςμε ένα πιρούνι.

Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το τυρί και τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε ένα-ένα τους κρόκους ανακατεύοντας.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα.

Προσθέτουμε το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα της πατάτας με πολύ ελαφρές κινήσεις και απαλές.

Και στη συνέχεια μεταφέρουμε όλο το μείγμα στο μπολ με την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά.

Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου, ή μέχρι να φουσκώσει και να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα.

Σερβίρουμε αμέσως.

Επίσης...

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.

Ρύζι στο Φούρνο με Φιστίκι

Η συνταγή για ρύζι στο φούρνο με φιστίκι.

Σαλάτα Ταμπουλέ με Κινόα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ με κινόα.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.