ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Μυρωδικά

Η συνταγή για μία αφράτη πίτα πατάτας με μυρωδικά.

ΑΦΡΑΤΗ ΠΙΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Υλικά

700 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε τέταρτα

2 κ.σ. βούτυρο

2/4 φλιτζανιού γάλα

1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος

2 φλιτζάνια γραβιέρα τριμμένη

1 κ.γ. ρίγανη

1 κ.γ. θυμάρι

1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

5 αυγά (ξεχωριστά κρόκοι και ασπράδια)

2 ασπράδια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μέτριο ταψί ή πιρέξ.

Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Τις στραγγίζουμε, τις ξαναβάζουμε πίσω στην κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά τις γυρίζουμε μερικές φορές για να φύγουν τα υγρά τους.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και πολτοποιούμε τις πατάτεςμε ένα πιρούνι.

Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το τυρί και τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε ένα-ένα τους κρόκους ανακατεύοντας.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα.

Προσθέτουμε το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα της πατάτας με πολύ ελαφρές κινήσεις και απαλές.

Και στη συνέχεια μεταφέρουμε όλο το μείγμα στο μπολ με την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά.

Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου, ή μέχρι να φουσκώσει και να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα.

Σερβίρουμε αμέσως.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.