ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα με Πουρέ Πατάτας

Πώς θα φτιάξετε μία υπέροχη τάρτα με πουρέ πατάτας.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

Υλικά

600 γρ. πατάτες βρασμένες

1 κομμάτι βούτυρο ή λάδι

γάλα

αλάτι

πιπέρι

λίγη φρυγανιά

100 γρ. βραστό ζαμπόν σε φέτες ή γαλοπούλα

2 φέτες τυρί σε φέτες

100 γρ. κίτρινο τυρί

ένα ταψί διαμέτρου 24 εκατοστών

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα.

Κόβουμε τις φλούδες των πορτοκαλιών και των λεμονιών σε πολύ λεπτές λωρίδες και τις αναμιγνύουμε.

Πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε με τις φλούδες σε μια κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό.

Βράζουμε τις πατάτες.

Μόλις οι πατάτες βράσουν, τις καθαρίζουμε όσο είναι ακόμα ζεστές, τις πατάμε με το πιρούνι.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τον πουρέ.

Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ρίχνουμε το γάλα.

Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Η ποσότητα του γάλακτος που θα προσθέσουμε εξαρτάται από την υγρασία της πατάτας και της υφής που θέλουμε να δώσουμε στον πουρέ.

Πρέπει να είναι αρκετά συμπαγές και το γάλα που προσθέτουμε θα πρέπει να απορροφηθεί εντελώς.

Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με φρυγανιά.

Τοποθετούμε ένα στρώμα πουρέ, περίπου το μισό.

Καλύπτουμε με τις φέτες ζαμπόν, τα κομμάτια τυριού και το τυρί σε φέτες.

Βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ή κορνέ το υπόλοιπο από τον πουρέ και κάνουμε τούφες για να καλύψει όλη την επιφάνεια της τάρτας.

Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Τα τελευταία 5-7 λεπτά τοποθετούμε το ταψί κάτω από το γκριλ για να πάρουν ένα καφέ χρώμα οι τούφες από το πουρέ της πατάτας.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.