ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πατάτες στο Φούρνο με Μανιτάρια και Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε πατάτες στο φούρνο με μανιτάρια και λαχανικά.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά

15 πατατούλες μικρές ή 7 μεσαίες

2 πιπεριές μεγάλες πράσινες

2 πιπεριές μεγάλες κόκκινες

3-4 καρότα

2 κρεμμύδια μεγάλα

500 γρ. μανιτάρια μεγάλα

300 ml ελαιόλαδο

2 κ.σ. δενδρολίβανο

2 κ.γ. σκόνη μουστάρδας

2 κ.γ. μουστάρδα απλή

2 σκελίδες σκόρδο

1 κ.γ. μέλι

3 κ.γ. μπαλσάμικο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατατούλες, αλλά δεν τις καθαρίζουμε.

Τρίβουμε καλά την φλούδα και αφαιρούμε τυχόν μεγάλα στίγματα.

Αν οι πατάτες είναι μεγάλες, τις κόβουμε στα δύο, αλλιώς τις αφήνουμε ολόκληρες.

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, τις πιπεριές και τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, π.χ. στα τέσσερα.

Τα βάζουμε σε ένα ταψί αρκετά μεγάλο ώστε να είναι όλα απλωμένα.

Τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και την σκόνη μουστάρδας και τα ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Όσο περιμένουμε, βάζουμε σε ένα ποτήρι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση, το δενδρολίβανο, την απλή μουστάρδα, το μπαλσάμικο και το μέλι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Όταν περάσουν τα 40 λεπτά, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και με μία σπάτουλα ή πρέσα του πουρέ πιέζουμε τις πατάτες να σπάσουν λίγο, χωρίς όμως να τις λιώσουμε.

Περιχύνουμε όλο το περιεχόμενο του ταψιού με το μείγμα που ετοιμάσαμε και βάζουμε ξανά το ταψί στον φούρνο.

Ψήνουμε για 40 λεπτά ακόμη ή μέχρι να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του.

Επίσης...

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.