ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γρήγορη και Νόστιμη Πατατόπιτα

Η συνταγή για μία γρήγορη και νόστιμη πατατόπιτα.

ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ

Υλικά

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας

5-6 πατάτες μεγαλούτσικες

1 μέτριο κρεμμύδι

6 φετούλες μπέικον ή ζαμπόν, κομμένες σε κυβάκια

λίγα μανιτάρια

κεφαλοτύρι

μαϊντανό

ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες, αφού τις πλύνουμε καλά, με τη φλούδα έως ότου μαλακώσουν.

Τις σουρώνουμε και τις πολτοποιούμε προσθέτοντας ελάχιστο αλάτι, λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και 1-2 κ.σ. νερό από την κατσαρόλα που βράσαμε τις πατάτες.

Στο μεταξύ, σοτάρουμε το μπέικον ή το ζαμπόν σε αντικολλητικό τηγάνι και στη συνέχεια σοτάρουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι στο ίδιο σκεύος.

Προσθέτουμε στον πουρέ το κρεμμύδι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη και ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε το μείγμα.

Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα μέτριο πυρέξ και βάζουμε το ένα φύλλο κάτω και προσθέτουμε τη γέμιση.

Σκορπίζουμε διάσπαρτα το μπέικον και τα μανιτάρια και στο τέλος πασπαλίζουμε με τυρί και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.

Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και αλείφουμε την επιφάνεια με ένα χτυπημένο αυγό με λίγο γάλα.

Στο τέλος, πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η σφολιάτα.

Αφού ψηθεί, περιμένουμε να κρυώσει καλά για να την κόψουμε.

Επίσης...

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.

Κολοκυθόπιτα σαν Πίτσα

Η πίτα που σου έρχεται πρώτη στο μυαλό, αφού ωραία κολοκυθάκια βρίσκεις όλο τον χρόνο και η ήπια γεύση τους ταιριάζει σε όλους.

Πολύχρωμη Πιπερόπιτα

Περισσότερο από κάθε άλλη πίτα συνδυάζει το γλυκό με το πικάντικο, σε έναν ήπιο συνδυασμό, που ταιριάζει σε όλα τα γούστα.

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.