ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γρήγορη και Νόστιμη Πατατόπιτα

Η συνταγή για μία γρήγορη και νόστιμη πατατόπιτα.

ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ

Υλικά

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας

5-6 πατάτες μεγαλούτσικες

1 μέτριο κρεμμύδι

6 φετούλες μπέικον ή ζαμπόν, κομμένες σε κυβάκια

λίγα μανιτάρια

κεφαλοτύρι

μαϊντανό

ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες, αφού τις πλύνουμε καλά, με τη φλούδα έως ότου μαλακώσουν.

Τις σουρώνουμε και τις πολτοποιούμε προσθέτοντας ελάχιστο αλάτι, λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και 1-2 κ.σ. νερό από την κατσαρόλα που βράσαμε τις πατάτες.

Στο μεταξύ, σοτάρουμε το μπέικον ή το ζαμπόν σε αντικολλητικό τηγάνι και στη συνέχεια σοτάρουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι στο ίδιο σκεύος.

Προσθέτουμε στον πουρέ το κρεμμύδι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη και ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε το μείγμα.

Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα μέτριο πυρέξ και βάζουμε το ένα φύλλο κάτω και προσθέτουμε τη γέμιση.

Σκορπίζουμε διάσπαρτα το μπέικον και τα μανιτάρια και στο τέλος πασπαλίζουμε με τυρί και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.

Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και αλείφουμε την επιφάνεια με ένα χτυπημένο αυγό με λίγο γάλα.

Στο τέλος, πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η σφολιάτα.

Αφού ψηθεί, περιμένουμε να κρυώσει καλά για να την κόψουμε.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.