ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελιτζανοπιτάρι

Πώς θα φτιάξετε μελιτζνοπιτάρι.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑΡΙ

Υλικά

1/2 κιλό μελιτζάνες

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό

1 κιλό ώριμες ντομάτες

1 πιπεριά πράσινη

200 γρ. κασέρι τριμμένο

200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

6 αυγά

1 φλ. του καφέ γάλα εβαπορέ

2 φύλλα δάφνης

2 κ.σ. βούτυρο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

ρίγανη ή θυμάρι

λίγο χονδρό αλάτι

αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις περνούμε από χονδρό τρίφτη.

Τις αφήνουμε με χονδρό αλάτι μία ώρα.

Αφού τις ξεπλύνουμε καλά τις στραγγίζουμε.

Ζεσταίνουμε σε τηγάνι βαθύ το ελαιόλαδο και τις σοτάρουμε.

Σε άλλο σκεύος βάζουμε 1 κ.σ. από το βούτυρο, τη δάφνη, ολόκληρο το κρεμμύδι, την πιπεριά κομμένη στα δύο, τις ντομάτες ψιλοκομμένες και αλατοπιπερώνουμε.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λιγάκι νερό στη σαλτσούλα.

Αφού δέσει η σάλτσα και κλείσουμε το μάτι, αφαιρούμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τη δάφνη.

Αλείφουμε ένα ταψί με την κουταλιά βουτύρου που μας περίσσεψε και στρώνουμε την μισή ποσότητα τυριών.

Από πάνω ρίχνουμε μια στρώση μίγματος μελιτζάνας και τελευταία μία στρώση σάλτσας τομάτας.

Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις αφήνοντας για το τέλος τα υπόλοιπα τυριά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε τα αυγά με το εβαπορέ και περιχύνουμε το ταψάκι μας.

Αφού το αφήσουμε 20 λεπτά με μισή ώρα το φουρνίζουμε για 30 λεπτά.

Επίσης...

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.