ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ατζέμ Ανάμεικτο με Λαχανικά και Κόκκινη Σάλτσα

Πώς θα φτιάξετε ατζέμ ανάμεικτο με λαχανικά και κόκκινη σάλτσα.

ΑΤΖΕΜ

Υλικά

1 κούπα ρύζι γλασσέ

2 κούπες κριθαράκι

250 γρ. πολτό ντομάτας (ή ντομάτα στον τρίφτη)

200 γρ. νερό

1 κύβο λαχανικών

1 κολοκύθι

1 πιπεριά πράσινη

1 πιπεριά κόκκινη

1 κρεμμύδι

200 γρ. μανιτάρια φρέσκα

βούτυρο

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

μαϊντανό

σκόρδο

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι με το κριθαράκι περίπου 12-15 λεπτά (αναλόγως πως το θέλουμε σκληρό ή μαλακό).

Κατά τη διάρκεια του βρασμού μπορούμε να προσθέσουμε τον κύβο λαχανικών και το βούτυρο.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο (όχι πολύ θα βαρύνει η σάλτσα) και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια αφού τα ψιλοκόψουμε.

Αφήνουμε να πάρουν ένα καφετί χρώμα ανακατεύοντας συχνά.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά επίσης κομμένα σε κύβους ή ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε τη ντομάτα και το νερό και ανακατεύουμε.

Μόλις πάρει βράση δοκιμάζουμε και λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε τα μπαχαρικά (αλάτι πιπέρι μαϊντανό σκόρδο).

Ανακατεύουμε το ατζέμ με τη σάλτσα ή σερβίρουμε χωριστά.

Επίσης...

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.

Κολοκυθόπιτα σαν Πίτσα

Η πίτα που σου έρχεται πρώτη στο μυαλό, αφού ωραία κολοκυθάκια βρίσκεις όλο τον χρόνο και η ήπια γεύση τους ταιριάζει σε όλους.

Πολύχρωμη Πιπερόπιτα

Περισσότερο από κάθε άλλη πίτα συνδυάζει το γλυκό με το πικάντικο, σε έναν ήπιο συνδυασμό, που ταιριάζει σε όλα τα γούστα.

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.