ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τηγανίτες με Πατάτες και Κολοκυθάκια

Η συνταγή για τηγανίτες με πατάτες και κολοκυθάκια.

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ

Υλικά

2 μέτριες πατάτες

3 κολοκυθάκια

λάδι για το τηγάνισμα

λίγο αλάτι

λίγο πιπεράκι

Εκτέλεση

Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά λίγο λάδι

Αφού ξεφλουδίσουμε τις πατάτες και πλύνουμε τα κολοκύθια (με τη φλούδα τους).

Τα στεγνώνουμε πολύ καλά, τυλίγοντάς σε μία καθαρή πετσέτα ή σε απορροφητικό χαρτί, είτε σε αυτή τη φάση είτε, καλύτερα, λίγο αργότερα, αφού τα τρίψουμε στον τρίφτη.

Τρίβουμε πατάτες και κολοκύθια στο ρεντέ και τα βάζουμε σε ένα μπολ, όπου και τα ανακατεύουμε.

Ψιλοκόβουμε 3-4 φρέσκα φυλλαράκια φασκόμηλου και μισή καυτερή πιπερίτσα.

Μόλις ζεσταθεί ικανοποιητικά το λάδι στο τηγάνι, παίρνουμε μία φουσκωτή κουταλιά από το μείγμα των λαχανικών και την αφήνουμε να πέσει στο τηγάνι.

Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με άλλες κουταλιές, έως ότου γεμίσει το τηγάνι.

Θα πρέπει, και αφού απλώσουν, να χωρούν άνετα μέσα στο τηγάνι.

Αφήνουμε να τηγανισθούν και να ροδίσουν από τη μία πλευρά και κατόπιν, με τη βοήθεια της σπάτουλας και πάλι, τα γυρίζουμε για να τηγανισθούν και από την άλλη πλευρά.

Όσο πιο λεπτά τα φτιάξουμε (π.χ. στα 5-6 χιλιοστά), τόσο πιο τραγανά θα είναι.

Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε πάνω σε ένα διπλό φύλλο απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Τα αλατίζουμε ελαφρά, ρίχνουμε και πιπεράκι και τα σερβίρουμε ζεστά-ζεστά.

Επίσης...

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.