ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κολοκυθοανθοί στο Φούρνο με Ντομάτα

Η συνταγή για νόστιμους κολοκυθοανθούς στο φούρνο με ντομάτα.

ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

Υλικά

20 κολοκυθοανθοί

λίγο ελαιόλαδο

2-3 ντομάτες ώριμες περασμένες στο ρεντέ

1 φλ. τσ. ρύζι νυχάκι (ή οτι άλλο έχετε)

1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη

1-2 κολοκυθάκια τριμμένα

3-4 τμχ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

ζεστό νερό

δυόσμο

μαϊντανό

άνιθο

αλάτι

πιπέρι

προαιρετικά και 1 κ.γ. βούτυρο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τους ανθούς βγάζοντας τους στήμονες προσεχτικά από μέσα και τους αφήνουμε να στραγγίξουν.

Ετοιμάζουμε τις ντομάτες με το καρότο και τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ.

Βρέχουμε το ρύζι σε σουρωτήρι και μέχρι να στεγνώσει βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι (που να χωράει όλα τα υλικά), ελάχιστο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια ώσπου να ροδίσουν ελάχιστα.

Ρίχνουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε συχνά (για να μην κολλήσει) για λιγότερο από ένα λεπτό και έπειτα ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε έτοιμο με δύο ποτήρια νερό.

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος θα χρειαστεί να προσθέσετε περίπου 3 ποτήρια νερό, σταδιακά.

Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε τακτικά για να μην κολλήσει το ρύζι.

Αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά περίπου 12-15 λεπτά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα αρωματικά με ελάχιστο ελαιόλαδο (2-3 κουταλιές της σούπας). Δεν θέλουμε το ρύζι να ψηθεί τελείως.

Αφού το αποσύρουμε μπορούμε να βάλουμε και λίγο βούτυρο και αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει.

Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (αντιστάσεις).

Ανοίγουμε προσεχτικά τους ανθούς και βάζουμε μέσα λίγο λίγο το μείγμα (να έχει μείνει σαλτσούλα στο μείγμα) και αφού τους κλείσουμε προσεχτικά τους βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας.

Επίσης...

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.