ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αλλιώτικο Τουρσί Μελιτζάνας

Πώς θα φτιάξετε αλλιώτικο τουρσί μελιτζάνας.

ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΤΟΥΡΣΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

Υλικά

1 κιλό μελιτζάνες

6 σκελίδες σκόρδο

1/2 λίτρο ξίδι

λάδι

1/5 σελινόριζα

αλάτι

πιπέρι

1 καυτερή πιπεριά

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες.

Τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε στρώσεις σε ένα σουρωτήρι για 12 ώρες (καλύτερα για όλη τη νύχτα).

Τους βάζουμε ένα βαρύδι από πάνω για να τις πατάει.

Σκουπίζουμε τις μελιτζάνες με μια πετσέτα ή χαρτί κουζίνας.

Βάζουμε μισό λίτρο ξύδι να πάρει βράση.

Ρίχνουμε σταδιακά τις μελιτζάνες στο ξίδι και αφήνουμε για 2 λεπτά.

Τις βάζουμε πάλι να στραγγίσουν αλλά και να κρυώσουν.

Παίρνουμε μια-μια τις φέτες της μελιτζάνας και τις βάζουμε σε ένα αποστειρωμένο βάζο.

Αλατοπιπερώνουμε.

Κάνουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να μην έχουμε άλλες μελιτζάνες πατώντας τες να μην μείνουν κενά αέρα.

Εν τω μεταξύ μέσα στο καυτό ξίδι έχουμε βάλει μερικούς κόκκους πιπεριού, τα σκόρδα και την καυτερή πιπεριά.

Όταν βάλουμε και την τελευταία στρώση μελιτζάνας, ρίχνουμε τα καρότα και το σέλινο.

Βάζουμε και το ξίδι από πάνω όπως είναι καυτό.

Τέλος ρίχνουμε και λάδι μέχρι να σκεπαστούν όλα καλά.

Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να γίνει για αρκετές μέρες.

Επίσης...

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.