ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελιτζάνες Φούρνου με Καρύδια

Πώς θα φτιάξετε μελιτζάνες φούρνο με καρύδια.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ

Υλικά

1 κιλό μελιτζάνες μακρουλές

1 φλ. τσ. ελαιόλαδο

1 φλ. τσ. καρύδια ψιλοκομμένα

1 ντομάτα

λίγο αλεύρι

1/2 φλ. τσ. ξίδι

1 φλ. τσ. νερό

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο

αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λωρίδες και τις αφήνουμε στο αλατόνερο για 1/2-1 ώρα.

Μετά τις στραγγίζουμε καλά, τις αλευρώνουμε και τις αραδιάζουμε σε μεγάλο ταψί φούρνου λαδωμένο (βάζουμε 2-3 κουταλιές από το λάδι που έχουμε), τη μια πάνω στην άλλη, να εφάπτεται η μια στην άλλη.

Περιχύνουμε το υπόλοιπο λάδι και κόβουμε σε κομματάκια τη ντομάτα και την αραδιάζουμε παντού.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 3/4 της ώρας περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Αφού πάρουν χρώμα τα βγάζουμε από το φούρνο κι ανακατεύουμε σε μπολ το νερό, το ξίδι, το σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο και λίγο αλάτι.

Περιχύνουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα να πάει παντού.

Από πάνω ρίχνουμε τα καρύδια σε όλη την επιφάνεια και ξαναψήνουμε για άλλη μισή ώρα να τραβήξουν τα υγρά.

Επίσης...

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.