ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελιτζανάκι Τουρσί

Πώς θα φτιάξετε μελιτζανάκι τουρσί.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ ΤΟΥΡΣΙ

Υλικά

1 κιλό μελιτζανάκι από το μικρό και γερό

20 κλαράκια τρυφερό σέλινο

4-5 καρότα καλά ψιλοκομμένα

5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

μαϊντανό ψιλοκομμένο

μερικά φύλλα σέλινο, ψιλοκομμένα

αλάτι

πιπέρι κόκκινο

λάδι

ξίδι (δυνατό)

λίγες σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα μελιτζανάκια και τα καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τους, κόβοντάς τα προσεχτικά.

Τα χαράσσουμε κατά μήκος, προσέχοντας μην ξεχωρίσουν.

Πλένουμε καλά το σέλινο προσέχοντας μη σπάσουμε τα κλαράκια του και κρατάμε μερικά απ’ τα φυλλαράκια του, για τη γέμιση.

Βράζουμε το υπόλοιπο σέλινο, προσέχοντας μην το λιώσουμε (περίπου 8 λεπτά).

Βράζουμε και τα μελιτζανάκια σε αρκετό νερό, με λίγες σταγόνες λεμόνι, προσέχοντας να είναι μέσα στο νερό, όσο βράζουν (τα πατάμε ελαφρά, μέσα στο νερό) για 8-10 λεπτά.

Δε θέλουμε να λιώσουν.

Τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε καλά και τους ρίχνουμε αλάτι.

Ψιλοκόβουμε τα καρότα, το μαϊντανό, το σκόρδο και τα φυλλαράκια απ’το σέλινο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε τη γέμιση καλά.

Γεμίζουμε με προσοχή τα μελιτζανάκια, μην ανοίξουν και τα τυλίγουμε καλά, με τα κλαράκια απ’ το βρασμένο σέλινο.

Τα τοποθετούμε με τη σειρά, σε σκεύος και γεμίζουμε με καλό ξίδι, μέχρι να τα σκεπάσει.

Τα αφήνουμε στο ξύδι για 10-12 ώρες.

Αφού περάσει ο χρόνος, αδειάζουμε το ξίδι και τα περιχύνουμε με λάδι τόσο ώστε να τα καλύψει.

Είναι έτοιμα σε 24 ώρες. Τα διατηρούμε στο ψυγείο μας.

Επίσης...

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.

Ρύζι στο Φούρνο με Φιστίκι

Η συνταγή για ρύζι στο φούρνο με φιστίκι.

Σαλάτα Ταμπουλέ με Κινόα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ με κινόα.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.