ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελιτζανάκι Τουρσί

Πώς θα φτιάξετε μελιτζανάκι τουρσί.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ ΤΟΥΡΣΙ

Υλικά

1 κιλό μελιτζανάκι από το μικρό και γερό

20 κλαράκια τρυφερό σέλινο

4-5 καρότα καλά ψιλοκομμένα

5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

μαϊντανό ψιλοκομμένο

μερικά φύλλα σέλινο, ψιλοκομμένα

αλάτι

πιπέρι κόκκινο

λάδι

ξίδι (δυνατό)

λίγες σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα μελιτζανάκια και τα καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τους, κόβοντάς τα προσεχτικά.

Τα χαράσσουμε κατά μήκος, προσέχοντας μην ξεχωρίσουν.

Πλένουμε καλά το σέλινο προσέχοντας μη σπάσουμε τα κλαράκια του και κρατάμε μερικά απ’ τα φυλλαράκια του, για τη γέμιση.

Βράζουμε το υπόλοιπο σέλινο, προσέχοντας μην το λιώσουμε (περίπου 8 λεπτά).

Βράζουμε και τα μελιτζανάκια σε αρκετό νερό, με λίγες σταγόνες λεμόνι, προσέχοντας να είναι μέσα στο νερό, όσο βράζουν (τα πατάμε ελαφρά, μέσα στο νερό) για 8-10 λεπτά.

Δε θέλουμε να λιώσουν.

Τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε καλά και τους ρίχνουμε αλάτι.

Ψιλοκόβουμε τα καρότα, το μαϊντανό, το σκόρδο και τα φυλλαράκια απ’το σέλινο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε τη γέμιση καλά.

Γεμίζουμε με προσοχή τα μελιτζανάκια, μην ανοίξουν και τα τυλίγουμε καλά, με τα κλαράκια απ’ το βρασμένο σέλινο.

Τα τοποθετούμε με τη σειρά, σε σκεύος και γεμίζουμε με καλό ξίδι, μέχρι να τα σκεπάσει.

Τα αφήνουμε στο ξύδι για 10-12 ώρες.

Αφού περάσει ο χρόνος, αδειάζουμε το ξίδι και τα περιχύνουμε με λάδι τόσο ώστε να τα καλύψει.

Είναι έτοιμα σε 24 ώρες. Τα διατηρούμε στο ψυγείο μας.

Επίσης...

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.

Σουφλέ με Καρότο και Πορτοκάλι

Φινετσάτο και αέρινο, αξίζει να το φας μόλις βγει από τον φούρνο, πριν ξεφουσκώσει.

Η Ντοματόσουπα

Ταιριάζει το δροσερό και το ζεστό με το μαγικό άρωμα της ντομάτας.

Πουρές Φούρνου με Λαχανικά

Η συνταγή για πουρέ φούρνου με λαχανικά.