ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γευστικό Φαγάκι με Μοσχάρι και Μελιτζάνες

Η συνταγή για ένα νόστιμο φαγητό με μοσχάρι και μελιτζάνες.

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι ή αρνί (σε κομματάκια)

1/2 κιλό ρύζι καρολίνα

6 μελιτζάνες σε κυβάκια

1 μέτριο κρεμμύδι

αλάτι

πιπέρι

γαρίφαλο

κανέλα

άνηθο

δυόσμο

λάδι για σοτάρισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κυβάκια.

Το σοτάρουμε και ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.

Προσθέτουμε λίγο νερό και βράζουμε να μαλακώσει 50 λεπτά περίπου.

Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.

Στο ζωμό του (ίσως χρειαστεί προσθήκη νερού) προσθέτουμε τις μελιτζάνες και το ρύζι και βράζουμε 15 -20 λεπτά.

Σε κατσαρόλα βάζουμε μια στρώση κρέας.

Από πάνω μια στρώση μελιτζάνα - ρύζι.

Τελειώνουμε με άλλη μια στρώση κρέατος. Βράζουμε όλα μαζί για 10 λεπτά.

Αφού φουσκώσει το ρύζι και πιεί το ζωμό αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Επίσης...

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

Γιουβέτσι με Κιμά στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για γιουβέτσι με κιμά στην κατσαρόλα.

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.