ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Λαζάνια με Πράσα και Χωριάτικο Λουκάνικο

Η συνταγή για λαζάνια με πράσα και χωριάτικο λουκάνικο.

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

Υλικά

Για τη γέμιση:

5 πράσα ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι σε φέτες

1 χωριάτικο λουκάνικο

1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί

κόλιανδρο σκόνη

γραβιέρα σε κύβους

Για την μπεσαμέλ:

2 κ.σ. βούτυρο

2 κούπες γάλα

3 κ.σ. αλεύρι

λίγο πιπέρι μαύρο

λίγο αλάτι

1 κούπα γραβιέρα τριμμένη

λίγη ντομάτα τριμμένη ή έτοιμο χυμό ντομάτας

Εκτέλεση

Βάζουμε σε τηγάνι τα πράσα και το κρεμμύδι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν.

Αφαιρούμε από το λουκάνικο τη μεμβράνη και το πιέζουμε με ένα πιρούνι να γίνει σαν κιμάς.

Λίγο πριν πάρουν χρώμα τα πράσα, ρίχνουμε το λουκάνικο.

Μετά από 5 λεπτά σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το κόλιανδρο και λίγο αλάτι, αν χρειάζεται.

Το κατεβάζουμε από τη φωτιά όσο έχει ακόμη λίγα υγρά το φαγητό.

Για την μπεσαμέλ: Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι.

Μόλις κάψει ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το γάλα ζεστό, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα. Δε θέλουμε να πήξει πολύ.

Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το πιπέρι, αλάτι και τη μισή κούπα από την τριμμένη γραβιέρα.

Απλώνουμε σε ένα μικρό πυρέξ λίγη μπεσαμέλ, λίγη ντομάτα και από πάνω μία στρώση λαζάνια.

Πάνω από τα λαζάνια απλώνουμε το ένα τρίτο της γέμισης, λίγους κύβους γραβιέρας και λίγη ντομάτα.

Σκεπάζουμε με λαζάνια.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και τελειώνουμε με γέμιση.

Απλώνουμε στο τέλος την υπόλοιπη μπεσαμέλ να καλύψει το φαγητό και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φαγητό.

Επίσης...

Λιγκουίνι με Παρμεζάνα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με παρμεζάνα.

Μακαρονάδα με Κοτόπουλο και Ντοματένια Κρέμα

Από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες: Συνδυάζει το κοτόπουλο και το μπέικον με την πιο βελούδινη κρεμώδη σάλτσα, με γεύση από ντομάτα και σπανάκι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Παστίτσιο με Κοτόπουλο και Πιπεριές

Πώς θα φτιάξετε παστίτσιο με κοτόπουλο και πιπεριές.

Νιόκι με Ρικότα και Ντομάτα

Νοστιμότατη και πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεσαι καλοκαιρινή pasta.

Μακαρόνια Χοντρά της Γιαγιάς

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα χοντρά μακαρόνια της γιαγιάς.

Μακαρόνια με Βασιλικό, Σουσάμι και Φέτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα μακαρόνια με βασιλικό, σουσάμι και φέτα.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Μακαρονάδα με Σάλτσα Καρότου

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα με σάλτσα καρότου.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Σπαγγέτι με Μανιτάρια και Γραβιέρα

Η μακαρονάδα με μανιτάρια, με γήινη νοστιμιά που μοσχοβολά δάσος. Γίνεται νοστιμότερη αν βάλουμε διάφορα μανιτάρια: πορτομπέλο, πλευρώτους και λευκά.

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Μία μακαρονάδα - "σπανακόπιτα", αφού έχει τα ίδια αρώματα, αλλά και το πικάντικο της μαύρης ζαρωμένης ελιάς, που ξυπνάει τη γεύση και κάνει όλη τη διαφορά.