ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Λαζάνια με Πράσα και Χωριάτικο Λουκάνικο

Η συνταγή για λαζάνια με πράσα και χωριάτικο λουκάνικο.

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

Υλικά

Για τη γέμιση:

5 πράσα ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι σε φέτες

1 χωριάτικο λουκάνικο

1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί

κόλιανδρο σκόνη

γραβιέρα σε κύβους

Για την μπεσαμέλ:

2 κ.σ. βούτυρο

2 κούπες γάλα

3 κ.σ. αλεύρι

λίγο πιπέρι μαύρο

λίγο αλάτι

1 κούπα γραβιέρα τριμμένη

λίγη ντομάτα τριμμένη ή έτοιμο χυμό ντομάτας

Εκτέλεση

Βάζουμε σε τηγάνι τα πράσα και το κρεμμύδι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν.

Αφαιρούμε από το λουκάνικο τη μεμβράνη και το πιέζουμε με ένα πιρούνι να γίνει σαν κιμάς.

Λίγο πριν πάρουν χρώμα τα πράσα, ρίχνουμε το λουκάνικο.

Μετά από 5 λεπτά σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το κόλιανδρο και λίγο αλάτι, αν χρειάζεται.

Το κατεβάζουμε από τη φωτιά όσο έχει ακόμη λίγα υγρά το φαγητό.

Για την μπεσαμέλ: Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι.

Μόλις κάψει ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το γάλα ζεστό, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα. Δε θέλουμε να πήξει πολύ.

Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το πιπέρι, αλάτι και τη μισή κούπα από την τριμμένη γραβιέρα.

Απλώνουμε σε ένα μικρό πυρέξ λίγη μπεσαμέλ, λίγη ντομάτα και από πάνω μία στρώση λαζάνια.

Πάνω από τα λαζάνια απλώνουμε το ένα τρίτο της γέμισης, λίγους κύβους γραβιέρας και λίγη ντομάτα.

Σκεπάζουμε με λαζάνια.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και τελειώνουμε με γέμιση.

Απλώνουμε στο τέλος την υπόλοιπη μπεσαμέλ να καλύψει το φαγητό και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φαγητό.

Επίσης...

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Σπαγγέτι με Μανιτάρια και Γραβιέρα

Η μακαρονάδα με μανιτάρια, με γήινη νοστιμιά που μοσχοβολά δάσος. Γίνεται νοστιμότερη αν βάλουμε διάφορα μανιτάρια: πορτομπέλο, πλευρώτους και λευκά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Μία μακαρονάδα - "σπανακόπιτα", αφού έχει τα ίδια αρώματα, αλλά και το πικάντικο της μαύρης ζαρωμένης ελιάς, που ξυπνάει τη γεύση και κάνει όλη τη διαφορά.

Παστίτσιο με Κοτόπουλο και Πιπεριές

Πώς θα φτιάξετε παστίτσιο με κοτόπουλο και πιπεριές.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Μακαρονάδα με Μελιτζάνες

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα με μελιτζάνες.

Ζυμαρικά με Μελιτζάνα και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα ζυμαρικά με μελιτζάνα και ελιές.

Μακαρονάδα με Σκόρδο και Μανιτάρια

Η συνταγή για μακαρονάδα με σκόρδο και μανιτάρια.

Μακαρονάδα με Φέτα και Ντομάτα

Πώς θα φτιάξετε μία μακαρονάδα με φέτα και ντομάτα.

Μακαρονάκι Φούρνου με Μελιτζάνες

Πώς θα φτιάξετε μακαρονάκι φούρνου με μελιτζάνες.

Λαζάνια με Πράσα και Λουκάνικο

Η συνταγή για λαζάνια με πράσα και λουκάνικο.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.