ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κουνουπίδι με Κιμά σε Πίτα

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη πίτα με κουνουπίδι και κιμά.

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΕ ΠΙΤΑ

Υλικά

1 φύλλο σπιτικό όχι πολύ λεπτό

2 μέτρια κουνουπίδια

1/2 κιλό κιμά

1 αυγό

2 κρεμμύδια

λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο για τον κιμά και την μπεσαμέλ

φρέσκια ντομάτα σάλτσα

λίγο λάδι

1 κουταλιά φυτίνη

αλάτι

πιπέρι

ελάχιστο ζεστό νερό

λίγο τυρί τριμμένο

1 δόση μπεσαμέλ

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κουνουπίδια και τα κόβουμε σε κομμάτια (όχι πολύ μικρά για να μην διαλυθούν στο βράσιμο).

Σε μία κατσαρόλα αχνίζουμε τα κρεμμύδια (μέτρια φωτιά), ρίχνουμε λίγο λάδι και τη φυτίνη και αφού τα σοτάρουμε προσθέτουμε τον κιμά.

Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος ρίχνουμε τη σάλτσα και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση και προσθέτουμε το κουνουπίδι και ζεστό νερό μέχρι να καλυφθεί το φαγητό.

Ανακατεύουμε προσεχτικά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1/2 ώρα (δεν ανακατεύουμε συχνά για να μην διαλυθεί το κουνουπίδι, απλά κουνάμε σιγά-σιγά την κατσαρόλα) και προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό αν χρειάζεται.

Μαγειρεύουμε να μείνει με το λάδι του.

Προσθέτουμε και το αυγό χτυπημένο και λίγο τυρί να δέσουν σαν γέμιση.

Προς το τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Κατόπιν, απλώνουμε το φύλλο σε ένα βαθύ πυρέξ λαδωμένο να πιάσει και τα τοιχώματα και να εξέχει ελάχιστα.

Το λαδώνουμε και το φύλλο και επάνω στο φύλλο τοποθετούμε το κουνουπίδι με τον μαγειρεμένο κιμά.

Και από επάνω καλύπτουμε με την μπεσαμέλ και τυρί για να κάνει νόστιμη κρούστα.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.

Επίσης...

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

Γιουβέτσι με Κιμά στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για γιουβέτσι με κιμά στην κατσαρόλα.

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.

Μπριάμ Λαχανικών με Κιμά στην Κατσαρόλα

Πώς θα φτιάξετε μπριάμ λαχανικών με κιμά στην κατσαρόλα.