ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κουνουπίδι με Κιμά σε Πίτα

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη πίτα με κουνουπίδι και κιμά.

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΕ ΠΙΤΑ

Υλικά

1 φύλλο σπιτικό όχι πολύ λεπτό

2 μέτρια κουνουπίδια

1/2 κιλό κιμά

1 αυγό

2 κρεμμύδια

λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο για τον κιμά και την μπεσαμέλ

φρέσκια ντομάτα σάλτσα

λίγο λάδι

1 κουταλιά φυτίνη

αλάτι

πιπέρι

ελάχιστο ζεστό νερό

λίγο τυρί τριμμένο

1 δόση μπεσαμέλ

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κουνουπίδια και τα κόβουμε σε κομμάτια (όχι πολύ μικρά για να μην διαλυθούν στο βράσιμο).

Σε μία κατσαρόλα αχνίζουμε τα κρεμμύδια (μέτρια φωτιά), ρίχνουμε λίγο λάδι και τη φυτίνη και αφού τα σοτάρουμε προσθέτουμε τον κιμά.

Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος ρίχνουμε τη σάλτσα και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση και προσθέτουμε το κουνουπίδι και ζεστό νερό μέχρι να καλυφθεί το φαγητό.

Ανακατεύουμε προσεχτικά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1/2 ώρα (δεν ανακατεύουμε συχνά για να μην διαλυθεί το κουνουπίδι, απλά κουνάμε σιγά-σιγά την κατσαρόλα) και προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό αν χρειάζεται.

Μαγειρεύουμε να μείνει με το λάδι του.

Προσθέτουμε και το αυγό χτυπημένο και λίγο τυρί να δέσουν σαν γέμιση.

Προς το τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Κατόπιν, απλώνουμε το φύλλο σε ένα βαθύ πυρέξ λαδωμένο να πιάσει και τα τοιχώματα και να εξέχει ελάχιστα.

Το λαδώνουμε και το φύλλο και επάνω στο φύλλο τοποθετούμε το κουνουπίδι με τον μαγειρεμένο κιμά.

Και από επάνω καλύπτουμε με την μπεσαμέλ και τυρί για να κάνει νόστιμη κρούστα.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.

Επίσης...

Κιμαδόπιτα Στεφάνι

Εντυπωσιακή και πανέμορφη, στολίζει κάθε τραπέζι και το κερδίζει με τη γεύση της.

Η πιο Γρήγορη Ζαμπονοτυρόπιτα

Ονειρεμένη όταν βγαίνει καυτή από τον φούρνο και τόσο εύκολη και γρήγορη, που την ετοιμάζεις την τελευταία στιγμή για το πρωινό, το σνακ ή ένα γεύμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα με Κιμά και Κρούστα Γιαουρτιού

Αν φτιάξετε μακαρόνια με κιμά, βάλτε λίγο κιμά παραπάνω, για να φτιάξετε μετά αυτή την υπέροχη τάρτα.

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.

Πίτα με Κεφτεδάκια

Η συνταγή για πίτα με κεφτεδάκια.