ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κουνουπίδι με Κιμά σε Πίτα

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη πίτα με κουνουπίδι και κιμά.

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΕ ΠΙΤΑ

Υλικά

1 φύλλο σπιτικό όχι πολύ λεπτό

2 μέτρια κουνουπίδια

1/2 κιλό κιμά

1 αυγό

2 κρεμμύδια

λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο για τον κιμά και την μπεσαμέλ

φρέσκια ντομάτα σάλτσα

λίγο λάδι

1 κουταλιά φυτίνη

αλάτι

πιπέρι

ελάχιστο ζεστό νερό

λίγο τυρί τριμμένο

1 δόση μπεσαμέλ

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κουνουπίδια και τα κόβουμε σε κομμάτια (όχι πολύ μικρά για να μην διαλυθούν στο βράσιμο).

Σε μία κατσαρόλα αχνίζουμε τα κρεμμύδια (μέτρια φωτιά), ρίχνουμε λίγο λάδι και τη φυτίνη και αφού τα σοτάρουμε προσθέτουμε τον κιμά.

Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος ρίχνουμε τη σάλτσα και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση και προσθέτουμε το κουνουπίδι και ζεστό νερό μέχρι να καλυφθεί το φαγητό.

Ανακατεύουμε προσεχτικά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1/2 ώρα (δεν ανακατεύουμε συχνά για να μην διαλυθεί το κουνουπίδι, απλά κουνάμε σιγά-σιγά την κατσαρόλα) και προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό αν χρειάζεται.

Μαγειρεύουμε να μείνει με το λάδι του.

Προσθέτουμε και το αυγό χτυπημένο και λίγο τυρί να δέσουν σαν γέμιση.

Προς το τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Κατόπιν, απλώνουμε το φύλλο σε ένα βαθύ πυρέξ λαδωμένο να πιάσει και τα τοιχώματα και να εξέχει ελάχιστα.

Το λαδώνουμε και το φύλλο και επάνω στο φύλλο τοποθετούμε το κουνουπίδι με τον μαγειρεμένο κιμά.

Και από επάνω καλύπτουμε με την μπεσαμέλ και τυρί για να κάνει νόστιμη κρούστα.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.

Επίσης...

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.