ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Καλαμαράκια Στιφάδο

Πώς θα φτιάξετε καλαμαράκια στιφάδο.

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ

Υλικά

1 κιλό καλαμαράκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)

5-6 κρεμμύδια

2 ντομάτες τριμμένες ή 1/2 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι

1 κ.σ. πελτέ

1 φλιτζ. λάδι

1 φλιτζ. κρασί ξηρό

5-6 κόκκους μπαχάρι

2-3 δαφνόφυλλα

πιπέρι

αλάτι

1 σφηνάκι ξίδι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, αν είναι μεγάλα τα κόβουμε χοντρές ροδέλες και τα αφήνουμε στο τρυπητό να στραγγίζουν.

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα χοντροκόβουμε και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό που έχουμε βάλει μέσα μια χούφτα αλάτι.

Τα αφήνουμε 15-20 λεπτά να φύγει η σπιρτάδα τους και μετά τα ξεπλένουμε και τα σουρώνουμε.

Τσιγαρίζουμε τα καλαμαράκια με το λάδι 5-10 λεπτά να φύγουν τα πολλά υγρά και τα σβήνουμε με το κρασί.

Βάζουμε και τη ντομάτα, τον πελτέ, τα μυρωδικά και νερό να τα σκεπάζει ίσα-ίσα.

Τα σκεπάζουμε και τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά 15-20 λεπτά ελέγχοντας το νερό.

Όταν τα καλαμαράκια είναι μισοψημένα, ρίχνουμε και τα κρεμμύδια, τα ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ψηθούν και τα κρεμμύδια.

Κατά το τέλος, κανονίζουμε το ζουμί να είναι ίσα-ίσα, το αλατίζουμε και βάζουμε το ξίδι.

Μπορούμε να τα ψήσουμε και στη χύτρα, 10 λεπτά τα καλαμαράκια και άλλα 5 λεπτά με τα κρεμμύδια.

Επίσης...

Burger Ψαριού με Πικάντικη Μαγιονέζα

Η συνταγή για ένα φανταστικό μπέργκερ ψαριού με chili mayo.

Γιουβέτσι με Καλαμαράκια

Πώς θα φτιάξεις ένα έξοχο γιουβέτσι θαλασσινών με καλαμαράκια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Γιουβέτσι με Θαλασσινά και Ούζο

Ένα ξεχωριστό γουβέτσι, που μυρίζει Ελλάδα. Ο συνδυασμός θαλασσινών εδώ είναι ενδεικτικός. Μπορείτε να προσθέσετε, π.χ., και καραβίδες ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος θαλασσινών.

Χταπόδι με Ούζο και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χταπόδι με ούζο και ελιές.

Μπακαλιαρόπιτα

Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, ωστόσο η μπακαλιαρόπιτα είναι μια πεντανόστιμη εκδοχή με ψάρι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές εκδοχές παρασκευών με μπακαλιάρο.

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Όσες συνταγές μπακαλιάρου και να εξερευνήσουμε, το σίγουρο είναι πως από το γιορτινό τραπέζι της 25ης Μαρτίου (αλλά όχι μόνο τότε) δεν θα λείψει η κλασική αξία του μπακαλιάρου σκορδαλιά.

Ο Μπακαλιάρος του Λευτέρη Λαζάρου

Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, μοιράζεται τα μυστικά του.

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.

Tacos με Ψάρι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα τάκος με ψάρι.

Γλώσσες με Αγκινάρες στο Φούρνο

Η συνταγή για γλώσσες με αγκινάρες στο φούρνο.

Ψάρι Πλακί στο Φούρνο

Η συνταγή για ψάρι πλακί στο φούρνο.

Αχνιστά Μύδια με Φέτα και Ρίγανη

Η συνταγή για αχνιστά μύδια με φέτα και ρίγανη.