ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Λαχταριστοί Λαχανοντολμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λαχανοντολμάδες.

ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟΙ ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ

Υλικά

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό

1 λάχανο αφράτο και μεγάλο

1 κολοκύθι (σε περίπτωση που περισσέψει γέμιση)

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα

2 γεμάτες κ.σ. δυόσμο

2 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο

χυμό από 3 λεμόνια

3 ποτήρια νερό

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το λάχανο και καθαρίζουμε τα εξωτερικά φύλλα.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεματάμε το λάχανο στο οποίο έχουμε χαράξει με Χ το σκληρό κάτω μέρος του.

Περιμένουμε λίγο και αρχίζουμε να βγάζουμε ένα ένα τα φύλλα και τα βάζουμε σε σουρωτήρι, μέχρι να τελειώσει όλο το λάχανο.

Σε ένα βαθύ μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, το χυμό του ενός λεμονιού, 1 φλιτζάνι καφέ ελαιόλαδο, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε καλά.

Ρίχνουμε και λίγο νερό για να γίνει πιο αφράτη η ζύμη μας.

Παίρνουμε ένα κομμάτι από το λάχανο σε διάσταση 10x13 εκ. περίπου, βάζουμε 1 κ.σ. γέμιση και τυλίγουμε κλείνοντας τα πλαϊνά.

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα (όπου κάτω έχουμε στρώσει 1 φύλλο λάχανο) κυκλικά, και ρίχνουμε από πάνω 3 ποτήρια νερό, 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο και το χυμό από 2 λεμόνια.

Σκεπάζουμε τους ντολμάδες με ένα πιάτο και το καπάκι και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα, ανάλογα πόσο σκληρό είναι το λάχανο.

Προσέχουμε να υπάρχει αρκετό νερό για να μπορέσουν να ψηθούν.

Σε περίπτωση που περισσέψει γέμιση, αδειάζουμε ένα κολοκύθι και το γεμίζουμε και αυτό.

Επίσης...

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Surf and Turf με Χοιρινό και Γαρίδες

Η συνταγή για ένα φανταστικό χοιρινό φιλέτο με γαρίδες και σάλτσα πάπρικας - σκόρδου.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.

Το Burger του Oktoberfest

Η συνταγή για ένα υπέροχο burger που ταιριάζει τέλεια με μπύρα.

Χοιρινά Κεφτεδάκια με Πράσο

Η συνταγή για χοιρινά κεφτεδάκια με πράσο.

Αρωματικά Κομμάτια Χοιρινού σε Σάλτσα Βασιλικού

Η συνταγή για αρωματικά κομμάτια χοιρινού σε σάλτσα βασιλικού.

Ντολμαδάκια με Ντομάτα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα ντολμαδάκια με ντομάτα.

Ριζότο με Αρακά και Καπνιστό Χοιρινό

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο ριζότο με αρακά και καπνιστό χοιρινό.

Κρασάτες Χοιρινές Μπριζόλες με Ντοματίνια και Τραχανά

Μία άλλη άποψη για τις χοιρινές μπριζόλες, που λιώνουν μαγειρεμένες μέσα στο κρασί, με τον ξινό τραχανά να μαγειρεύει γρήγορα και το συνοδευτικό, παίρνοντας όλη τη νοστιμιά από το λιπάκι του χοιρινού.

Χοιρινό στο Φούρνο με Μέλι

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χοιρινό στο φούρνο με μέλι.