ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φασόλια με Σπανάκι

Η συνταγή για νόστιμα φασόλια με σπανάκι.

ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Υλικά

500 γρ. φασόλια

800 γρ. σπανάκι τρυφερό πλυμένο και καθαρισμένο ή διάφορα χόρτα (ψιλικά)

5 κρεμμυδάκια φρέσκα μαζί με το πράσινο μέρος κομμένα σε ροδέλες

1 μεγάλο καρότο τριμμένο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1/2 κονσέρβα ντοματάκια κομμένα

200 ml ελαιόλαδο

1 λεμόνι (το χυμό του)

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και το καρότο σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.

Ρίχνουμε μέσα τα φασόλια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας καλά.

Ρίχνουμε τον πελτέ και τη ντομάτα αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και ρίχνουμε ζεστό νερό, μέχρι να σκεπαστούν τα φασόλια.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Ανοίγουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε το σπανάκι ή τα διάφορα χόρτα, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να μειωθεί ο όγκος τους.

Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.

Επίσης...

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.