ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ψάρι Φιλέτο σε Φορμάκια ή Φόρμα

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο φιλέτο ψαριού σε φορμάκια ή φόρμα.

ΨΑΡΙ ΦΙΛΕΤΟ ΣΕ ΦΟΡΜΑΚΙΑ

Υλικά

2 φιλέτα μπακαλιάρο, καλά ξαλμυρισμέμο

2 αυγά μεγάλα

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. γάλα

150 γρ. τυρί τριμμένο

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

λίγο άνηθο

λίγο μαιντανό

πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το ψάρι.

Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τρίβουμε το τυρί.

Σε ένα μπολ φτιάχνουμε έναν πηχτό χυλό με το αλεύρι, τα αυγά και το γάλα.

Ανακατεύουμε στο χυλό όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και γεμίζουμε 12 φορμάκια για κέικ ή μια μεγάλη φόρμα, καλά λαδωμένη.

Βάζουμε γέμιση σε κάθε φορμάκι, ή αδειάζουμε στη φόρμα.

Ψήνουμε για 40 λεπτά, περίπου.

Επίσης...

Γαύρος στο Φούρνο

Η απόλυτη συνταγή για γαύρο στο φούρνο.

Τα Μύδια του Ναυτικού

Η συνταγή για την πιο νόστιμη και εύκολη εκδοχή των μυδιών.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Surf and Turf με Χοιρινό και Γαρίδες

Η συνταγή για ένα φανταστικό χοιρινό φιλέτο με γαρίδες και σάλτσα πάπρικας - σκόρδου.

Γαρίδες Ψητές

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες ψητές γαρίδες.

Χταπόδι Κρασάτο με Φάβα

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο χταπόδι με φάβα.

Burger Ψαριού με Πικάντικη Μαγιονέζα

Η συνταγή για ένα φανταστικό μπέργκερ ψαριού με chili mayo.

Γιουβέτσι με Καλαμαράκια

Πώς θα φτιάξεις ένα έξοχο γιουβέτσι θαλασσινών με καλαμαράκια.

Γιουβέτσι με Θαλασσινά και Ούζο

Ένα ξεχωριστό γουβέτσι, που μυρίζει Ελλάδα. Ο συνδυασμός θαλασσινών εδώ είναι ενδεικτικός. Μπορείτε να προσθέσετε, π.χ., και καραβίδες ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος θαλασσινών.

Χταπόδι με Ούζο και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χταπόδι με ούζο και ελιές.

Μπακαλιαρόπιτα

Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, ωστόσο η μπακαλιαρόπιτα είναι μια πεντανόστιμη εκδοχή με ψάρι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές εκδοχές παρασκευών με μπακαλιάρο.

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Όσες συνταγές μπακαλιάρου και να εξερευνήσουμε, το σίγουρο είναι πως από το γιορτινό τραπέζι της 25ης Μαρτίου (αλλά όχι μόνο τότε) δεν θα λείψει η κλασική αξία του μπακαλιάρου σκορδαλιά.

Ο Μπακαλιάρος του Λευτέρη Λαζάρου

Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, μοιράζεται τα μυστικά του.