ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κιμαδόπιτα με Λαχανικά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά

1 κιλό κιμάς χοιρινός ή μοσχαρίσιος ελιά ή σπάλα ή μισός - μισός

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

λίγο λάδι

2 καρότα σε κυβάκια

2 σέλερι σε μικρά κομμάτια

250 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες

1 κ.γ. ζάχαρη

3-4 κ.σ. πελτέ

1 κύβο ζωμό ό,τι θέλετε διαλυμένο σε

1 ποτήρι νερό

330 ml μπίρα

λίγο δενδρολίβανο

λίγο θυμάρι

200 γρ. κασέρι ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη

1 αυγό ελαφρά χτυπημένο

λίγο αλάτι

πιπέρι

1 συσκευασία φύλλα κρούστας

1 κούπα λάδι ή μισό μισό με βούτυρο, για τα φύλλα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι αρχικά και στη συνέχεια τα καρότα, σέλερι και μανιτάρια, ρίχνουμε και τη ζάχαρη και σοτάρουμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον κιμά, τον σπάμε με την βοήθεια μίας κουτάλας και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Ρίχνουμε τον πελτέ και σοτάρουμε. Τέλος προσθέτουμε τον κύβο και την μπίρα.

Αφήνουμε το μίγμα να βράσει, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και να εξατμιστούν όλα τα υγρά της, για 15-20 λεπτά.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε δεντρολίβανο και θυμάρι για γεύση και άρωμα.

Προσθέτουμε ακόμα το τριμμένο κασέρι και ανακατεύουμε.

Τέλος, μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε αυγό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Λαδώνουμε ένα ταψάκι ή πυρέξ ή τη λαμαρίνα του φούρνου.

Στρώνουμε 2 φύλλα στο ταψί (το κάθε φύλλο να καλύπτει το μισό ταψί).

Ραντίζουμε με λάδι, (προσέχουμε να βάλουμε και στα πλαϊνά του φύλλου).

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα μισά φύλλα της συσκευασίας για το κάτω μέρος της πίτας.

Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τα φύλλα της βάσης που δημιουργήσαμε και φροντίζουμε να την απλώσουμε παντού ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.

Βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα για να καλύψουμε τη γέμιση, με τον ίδιο τρόπο, ραντίζοντας με ελαιόλαδο κάθε φορά.

Τυλίγουμε λίγο τα πλαϊνά προς τα μέσα. Βάζουμε όσο ελαιόλαδο έχει περισσέψει στα πλαϊνά μας και από πάνω, σε όλη την επιφάνεια της πίτας και φροντίζουμε να πάει παντού.

Χαράσσουμε την πίτα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή η πίτα μας.

Επίσης...

Μπεκρή Μεζέ

Πώς θα φτιάξετε μπεκρή μεζέ.

Αρνάκι Ρολό με Αγκινάρες

Η συνταγή για το πιο νόστιμο αρνάκι ρολό με αγκινάρες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπιφτέκια Γεμιστά με Μελιτζάνες

Πώς θα φτιάξετε μπιφτέκια γεμιστά με μελιτζάνες.

Μοσχαρίσιο Συκώτι

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο συκώτι στη λαδόκολλα.

Sloppy Joe

Η συνταγή για το αυθεντικό, νόστιμο και πληθωρικό Sloppy Joe.

Πρασοκιμαδόπιτα

Η συνταγή για νόστιμη πρασοκιμαδόπιτα.

Κεφτέδες με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξετε κεφτέδες με γιαούρτι.

Πικάντικο Κέικ

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο και πικάντικο κέικ.

Κρέας με Λάχανο

Πώς θα φτιάξετε κρέας με λάχανο.

Χοιρινό με Τσιγαρολάχανα

Η συνταγή για χοιρινό με τσιγαρολάχανα.

Πράσα με Μετσοβίτικους Κεφτέδες

Η συνταγή για πράσσα με μετσοβίτικους κεφτέδες.

Αλμυρό Κέικ με Αλλαντικά

Η συνταγή για αλμυρό κέικ με αλλαντικά.