ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κιμαδόπιτα με Λαχανικά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά

1 κιλό κιμάς χοιρινός ή μοσχαρίσιος ελιά ή σπάλα ή μισός - μισός

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

λίγο λάδι

2 καρότα σε κυβάκια

2 σέλερι σε μικρά κομμάτια

250 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες

1 κ.γ. ζάχαρη

3-4 κ.σ. πελτέ

1 κύβο ζωμό ό,τι θέλετε διαλυμένο σε

1 ποτήρι νερό

330 ml μπίρα

λίγο δενδρολίβανο

λίγο θυμάρι

200 γρ. κασέρι ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη

1 αυγό ελαφρά χτυπημένο

λίγο αλάτι

πιπέρι

1 συσκευασία φύλλα κρούστας

1 κούπα λάδι ή μισό μισό με βούτυρο, για τα φύλλα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι αρχικά και στη συνέχεια τα καρότα, σέλερι και μανιτάρια, ρίχνουμε και τη ζάχαρη και σοτάρουμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον κιμά, τον σπάμε με την βοήθεια μίας κουτάλας και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Ρίχνουμε τον πελτέ και σοτάρουμε. Τέλος προσθέτουμε τον κύβο και την μπίρα.

Αφήνουμε το μίγμα να βράσει, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και να εξατμιστούν όλα τα υγρά της, για 15-20 λεπτά.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε δεντρολίβανο και θυμάρι για γεύση και άρωμα.

Προσθέτουμε ακόμα το τριμμένο κασέρι και ανακατεύουμε.

Τέλος, μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε αυγό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Λαδώνουμε ένα ταψάκι ή πυρέξ ή τη λαμαρίνα του φούρνου.

Στρώνουμε 2 φύλλα στο ταψί (το κάθε φύλλο να καλύπτει το μισό ταψί).

Ραντίζουμε με λάδι, (προσέχουμε να βάλουμε και στα πλαϊνά του φύλλου).

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα μισά φύλλα της συσκευασίας για το κάτω μέρος της πίτας.

Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τα φύλλα της βάσης που δημιουργήσαμε και φροντίζουμε να την απλώσουμε παντού ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.

Βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα για να καλύψουμε τη γέμιση, με τον ίδιο τρόπο, ραντίζοντας με ελαιόλαδο κάθε φορά.

Τυλίγουμε λίγο τα πλαϊνά προς τα μέσα. Βάζουμε όσο ελαιόλαδο έχει περισσέψει στα πλαϊνά μας και από πάνω, σε όλη την επιφάνεια της πίτας και φροντίζουμε να πάει παντού.

Χαράσσουμε την πίτα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή η πίτα μας.

Επίσης...

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

Γιουβέτσι με Κιμά στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για γιουβέτσι με κιμά στην κατσαρόλα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.

Μπριάμ Λαχανικών με Κιμά στην Κατσαρόλα

Πώς θα φτιάξετε μπριάμ λαχανικών με κιμά στην κατσαρόλα.

Φιλέτο Wellington

Η συνταγή για το πιο νόστιμο Beef Wellington.

Σάντουιτς Fried Bologna

Η συνταγή για ένα φανταστικό σάντουιτς με τηγανητή μορταδέλα Bologna.

Μεξικάνικη Πίτσα

Πώς θα φτιάξεις μία πραγματικά ξεχωριστή πίτσα, made in Mexico.

Το Burger του Oktoberfest

Η συνταγή για ένα υπέροχο burger που ταιριάζει τέλεια με μπύρα.

Μοσχαρίσιος Σιδηρόδρομος στο Μπάρμπεκιου

Πώς θα πετύχεις τον απόλυτο μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο στο μπάρμπεκιου.

Αρνάκι με Πράσα και Σέλινο

Η συνταγή για αρνάκι με πράσα και σέλινο.

Γιουβαρλάκια Κοκκινιστά

Η συνταγή για γιουβαρλάκια κοκκινιστά.

Πλιγούρι με Λουκάνικα και Ντομάτα

Η συνταγή για πλιγούρι με λουκάνικα και ντομάτα.