ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μαστιχωτά Μπιφτέκια

Πώς θα φτιάξετε υπέροχα μαστιχωτά μπιφτέκια.

ΜΑΣΤΙΧΩΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

Υλικά

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

2 κρεμμύδια τριμμένα

1 κ.σ. μουστάρδα

1 φλιτζ. του καφέ γάλα εβαπορέ

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. σόδα

2 κ.σ. ξίδι

1 κ.γ. ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

μικρά κομματάκια μαργαρίνη

κεφαλοτύρι τριμμένο

250-300 γρ. ζάχαρη

150 γρ. βούτυρο φρέσκο

4 βανίλιες

4 αυγά

Για το γαρνίρισμα:

150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υλικά μαζί εκτός από τη σόδα και το ξίδι.

Αφού προσθέσουμε όλα τα υλικά - τελευταία ρίχνουμε τη σόδα και τη σβήνουμε με το ξίδι.

Μόλις αρχίσει να αφρίζει, αρχίζουμε το ζύμωμα του κιμά.

Αφού βεβαιωθούμε ότι έχει ζυμωθεί καλά ο κιμάς, στη συνέχεια αρχίζουμε και τον χτυπάμε με τις παλάμες μας δυνατά, τον γυρίζουμε απ’ όλες τις πλευρές και συνεχίζουμε το χτύπημα για 10 λεπτά της ώρας-συνολικά.

Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.

Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στη σχάρα.

Τα σερβίρουμε βάζοντας τα ενώ είναι ακόμα καυτά-1 μικρό κομματάκι μαργαρίνη από πάνω να λιώσει και να πάρουν άρωμα και τα πασπαλίζουμε και με λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο.

Επίσης...

Τάρτα με Κιμά και Κρούστα Γιαουρτιού

Αν φτιάξετε μακαρόνια με κιμά, βάλτε λίγο κιμά παραπάνω, για να φτιάξετε μετά αυτή την υπέροχη τάρτα.

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.

Πίτα με Κεφτεδάκια

Η συνταγή για πίτα με κεφτεδάκια.

Ένα Αλλιώτικο Παστίτσιο

Η συνταγή για ένα εναλλακτικό παστίτσιο.

Τραγανές Αβγοκροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξεις αβγοκροκέτες με κιμά.