ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τα Λαχματζούν της Κωνσταντινούπολης

Η συνταγή για το αυθεντικό πολίτικο λαχματζούν.

ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ

Υλικά

Για τη ζύμη:

330 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μαγιά

200 ml χλιαρό νερό

1 και 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

350 γρ. κιμά (κατά προτίμηση μισό αρνίσιο και μισό βοδινό)

1 μεγάλο κρεμμύδι

3 σκελίδες σκόρδο

1/2 μαϊντανό

2 ντομάτες

1 μεγάλη πράσινη πιπεριά

1 κ.σ. σάλτσα ντομάτας

1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι σε σκόνη

1 κ.γ. μαύρο πιπέρι

1 κ.σ. αλάτι

1 κ.γ. κύμινο

1 κουταλιά άνιθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τη μαγιά και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.

Κάνουμε ένα βαθούλωμα στη μέση και προσθέτουμε το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο.

Παίρνουμε σιγά σιγά αλεύρι από τις άκρες και αρχίζουμε να το ζυμώνουμε τη ζύμη μας (περίπου 10-15 λεπτά) μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη και ελαστική που να μην κολλάει στο χέρι.

Σκεπάζουμε την ζύμη στη λεκάνη με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο. (30 - 40 λεπτά).

Μέχρι να ετοιμαστεί η ζύμη μας, κόβουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση σε πολύ μικρούς κύβους και τα βάζουμε σε μια λεκάνη.

Προσθέτουμε το κιμά, τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη τη χωρίζουμε σε κομμάτια ( 7-9 κομμάτια).

Ανοίγουμε ένα ένα τα κομμάτια μας σε φύλλο στο μέγεθος περίπου ενός πιάτου του γλυκού. προσέχουμε το φύλλο μας να είναι λεπτό.

Βάζουμε τα φύλλα μας σε ταψιά που έχουμε βάλει κάτω αντικολλητικό χαρτί και πάνω στα φύλλα μας βάζουμε στο καθένα 1-2 κουταλιές από την γέμιση.

Πατάμε τη γέμιση στο φύλλο με ένα κουτάλι να απλώσει παντού εκτός από 1/2 εκατοστό γύρω γύρω.

Βάζουμε τα λαχματζούν μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά και μετά άλλα 2-3 λεπτά στη σχάρα του φούρνου για να ροδίσουν.

Όταν δούμε ότι οι άκρες τους έχουν κοκκινίσει τότε τα βγάζουμε από τον φούρνο.

Επίσης...

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

Γιουβέτσι με Κιμά στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για γιουβέτσι με κιμά στην κατσαρόλα.