ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μοναδικοί Κοκκινιστοί Κεφτέδες στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμους κοκκινιστούς κεφτέδες στο φούρνο.

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

Υλικά

Για τη ζύμη:

1/2 κιλό κιμά

4 μεγάλα χωριάτικα παξιμάδια

2 αυγά

1 ματσάκι μαϊντανό

μπόλικη βουνίσια ρίγανη

χυμό από μισό λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

1 μεγάλο κρεμμύδι

θυμάρι

ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

4 ντομάτες

3-4 μεγάλα κρεμύδια κομμένα σε ροδέλες

2 πιπεριές ψιλοκομμένες

3 κ.σ. μπαλσάμικο

λίγη ζάχαρη

αλάτι

πιπέρι

λίγο νερό

1 ποτηράκι γλυκό κρασί κόκκινο

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα παξιμάδια (καλύτερα να είναι χωριάτικα δίνουν άλλη γεύση και γίνονται πιο αφράτοι οι κεφτέδες) και χρησιμοποιούμε μόνο την ψίχα, όχι την κόρα.

Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη.

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για τους κεφτέδες, σκεπάζουμε το μείγμα και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να δέσει στο ψυγείο για μισή ώρα.

Για τη σάλτσα κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο μαζί με τις πιπεριές.

Ψιλοκόβουμε τη ντομάτα τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Εν τω μεταξύ πλάθουμε τους κεφτέδες σε μέτριο μέγεθος και τους βάζουμε στο ταψί.

Αφού βράσει λίγο η σάλτσα μας τη ρίχνουμε προσεκτικά στο ταψί να πάει παντού και να καλυφθούν οι κεφτέδες με τα κρεμμύδια τις ντομάτες και τις πιπεριές.

Αφού ρίξουμε και τη σάλτσα, προσεκτικά ρίχνουμε ελαιόλαδο ωμό από πάνω καθώς και πολύ λίγο μπαλσάμικο.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι κεφτέδες να καραμελώσουν τα κρεμμύδια και να μείνει το ελαιόλαδο με τη πηχτή σάλτσα.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.