ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σουτζουκάκια σε Ρολό

Πώς θα φτιάξετε σουτζουκάκια σε ρολό.

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΡΟΛΟ

Υλικά

Για τα σουτζουκάκια:

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

2 φέτες ψωμί μουλιασμένο και στραγγισμένο καλά

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1-2 αυγά χτυπημένα

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

3 σκ. σκόρδο λιωμένες

1.κ.γλ.μοσχοκάρυδο τριμμένο

1 κ.γλ. κύμινο τριμμένο

1/2 πιπεριά σε μικρά κυβάκια (προαιρετικά για έξτρα γεύση)

αλατοπίπερο

2 κ.σ. λάδι

Για τη σάλτσα:

2 νεροπότηρα ντοματάκια ψιλοκομμένα ή φρέσκια ντομάτα τριμμένη

6 κ.σ. λάδι

1 κ.γ. ρίγανη

1 σκελίδα σκόρδο ψιλ/μένη

λίγο δυόσμο ψιλ/μένο, ή 1/2 κ.γ. ξερό

αλατοπίπερο

1 κύβο λαχανικών ή κρέατος

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε κατσαρολάκι, βράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά του κιμά σε σφιχτό μείγμα, βάζουμε 30 λεπτά στο ψυγείο να δέσουν.

Απλώνουμε μια λαδόκολλα την αλείφουμε με λάδι να μην μας κολλήσει ο κιμάς, βάζουμε τον κιμά επάνω, ανοίγουμε σε μακρόστενο σχήμα, βάζουμε στο κέντρο την μισή σάλτσα και με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε σε ρολό όσο μπορούμε πιο σφιχτό.

Κλείνουμε τα πλαϊνά της λαδόκολλας καλά σαν καραμέλα, βάζουμε σε πυρέξ με νερό μόνο και ψήνουμε 30 λεπτά.

Βγάζουμε το πυρέξ, αφαιρούμε το νερό και την λαδόκολλα, ρίχνουμε στο πυρέξ λάδι και την υπόλοιπη σάλτσα συνεχίζοντας το ψήσιμο για ακόμα 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το ρολό μας και το κόβουμε σε χοντρές φέτες. Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου, με ρύζι ή λαζάνια.

Επίσης...

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.