ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γεμιστά Μπιφτέκια

Πώς θα φτιάξετε τα τελειότερα γεμιστά μπιφτέκια.

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

Υλικά

Για τον κιμά:

1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

1/2 κιλό χοιρινό κιμά

1/2 ματσάκι μαιντανό

400 γρ. ψίχα χωριάτικου ψωμιού (μουσκεμένη & καλά στιμμένη)

2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά

2-3 σκελίδες σκόρδο

2 κουτ. σούπας ξίδι

1 αυγό

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Για τη γέμιση:

250 γρ. φέτα λιωμένη στο πιρούνι

1-2 ντομάτες κομμένες σε κύβους

2-3 πιπεριές κέρατα κομμένες σε κύβους

λίγη ρίγανη

λαδόκολλα για το τύλιγμα

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τους κιμάδες, την ψίχα στιμμένη, το κρεμμύδι, τον μαιντανό και το σκόρδο ψιλοκομμένα, το αυγό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι & το πιπέρι.

Βρέχουμε λίγο τα χέρια μας και ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να ενοποιηθούν σε μπάλα.

Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1/2 ώρα τουλάχιστον.

Μέχρι να κρυώσει λίγο το μίγμα και να "στέκεται", ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Σε ένα μπολ, τρίβουμε τη φέτα με το πιρούνι και προσθέτουμε τη ρίγανη, τη ντομάτα και την πιπεριά κομμένες σε κύβους.

Ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια μας ως εξής:

Παίρνουμε ένα μεγάλο φύλλο χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα), 50x50 και βάζουμε πάνω του μια ποσότητα κιμά ίση με τη χούφτα μας γεμάτη.

Πλάθουμε με το χέρι μας βρεγμένο, τον κιμά σαν ζύμη και τον ανοίγουμε σε μέγεθος ενός πιάτου της πάστας.

Βάζουμε στο κέντρο γέμιση και διπλώνουμε το χαρτί από τη μία άκρη στην άλλη, σχηματίζοντας ένα καλτσόνε.

Πατάμε λίγο με το χέρι από πάνω να κολλήσουν τα δύο μέρη, ανοίγουμε το χαρτί, ομορφαίνουμε με τα δάχτυλα τις άκρες και το μπιφτέκι είναι έτοιμο για ψήσιμο.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα.

Αν πρόκειται για κάρβουνα τα πράγματα είναι απλά.

Για την περίπτωση που θα ψήσουμε σε φούρνο, βάζουμε τα μπιφτέκια ανα 4 σε ταψιά στρωμμένα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά σε γκριλ.

Επίσης...

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.

Το Burger του Oktoberfest

Η συνταγή για ένα υπέροχο burger που ταιριάζει τέλεια με μπύρα.

Χοιρινά Κεφτεδάκια με Πράσο

Η συνταγή για χοιρινά κεφτεδάκια με πράσο.

Αρωματικά Κομμάτια Χοιρινού σε Σάλτσα Βασιλικού

Η συνταγή για αρωματικά κομμάτια χοιρινού σε σάλτσα βασιλικού.

Ντολμαδάκια με Ντομάτα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα ντολμαδάκια με ντομάτα.

Ριζότο με Αρακά και Καπνιστό Χοιρινό

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο ριζότο με αρακά και καπνιστό χοιρινό.

Κρασάτες Χοιρινές Μπριζόλες με Ντοματίνια και Τραχανά

Μία άλλη άποψη για τις χοιρινές μπριζόλες, που λιώνουν μαγειρεμένες μέσα στο κρασί, με τον ξινό τραχανά να μαγειρεύει γρήγορα και το συνοδευτικό, παίρνοντας όλη τη νοστιμιά από το λιπάκι του χοιρινού.

Χοιρινό στο Φούρνο με Μέλι

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χοιρινό στο φούρνο με μέλι.

Χοιρινό Ρολό με Κληματόφυλλα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινό ρολό με κληματόφυλλα.

Ψητή Χοιρινή Κόντρα από την Ιταλία

Η συνταγή για ψητή χοιρινή κόντρα από την Ιταλία.