ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ατομικά Παστιτσάκια

Η συνταγή για ατομικά παστιτσάκια.

ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΑΣΤΙΤΣΑΚΙΑ

Υλικά

1/2 πακέτο μακαρόνια κοφτάκι

32 σφολιατάκια

Για τον κιμά:

1/2 κιλό κιμά

1 μεγάλο κρεμμύδι

1/2 ποτήρι κρασιού λάδι

2 κ.σ. πελτέ

αλάτι

πιπέρι

1 ποτήρι νερό περίπου

Για την κρέμα:

3 κ.σ. γεμάτες μαργαρίνη

1 κούπα αλεύρι

1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα

2 αυγά

1 χούφτα τυρί κίτρινο μαλακό

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμένο

Εκτέλεση

Βάζουμε τα σφολιατάκια σε θήκες για ατομικά κέικ.

Βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά.

Ρίχνουμε και τον κιμά και τα τσιγαρίζουμε ακόμα κανένα πεντάλεπτο μέχρι να βγάλει ο κιμάς τα υγρά του.

Προσθέτουμε το νερό, τον πελτέ, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για μισή ώρα περίπου μέχρι να βράσει ο κιμάς.

Για την κρέμα: Βάζουμε τη μαργαρίνη να λιώσει σε μια κατσαρόλα.

Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.

Πριν ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα να διαλυθούν.

Ρίχνουμε το μασχοκάρυδο και το τυρί κι ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αφού είναι όλα έτοιμα, βάζουμε μέσα στα σφολιατάκια μας 1 κ.σ. μακαρόνια, 1 κ.σ. κιμά και, 1 κ.σ. κρέμα και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς στο πάνω κάτω.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.