ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πεντανόστιμα Κεμπάπ

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κεμπάπ.

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΚΕΜΠΑΠ

Υλικά

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1/2 κιλό κιμά αρνίσιο

2 μεγάλα κρεμμύδια

1/2 φλιτζ. λάδι

1/2 ματσάκι μαιντανό

1 κ.σ. μουστάρδα

1 πιπεριά φλωρίνης κόκκινη

2 κ.σ. ξίδι

1 μέτρια ντομάτα

2 κ.σ. μπέκιν πάουντερ

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλάτι

πάπρικα κόκκινη καυτερή (προαιρετικά)

λίγο ζεστό νεράκι (περίπου 1/2 φλιτζ.)

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά σε μια λεκάνη.

Ρίχνουμε το μπέικιν, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το ξίδι και τη μουστάρδα.

Σε ένα μπολ τρίβουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά, τη ντομάτα, το μαϊντανό.

Τα ρίχνουμε στη λεκάνη με τον κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα.

Στη συνέχεια αδειάζουμε το υλικό μας σε ένα μίξερ και το χτυπάμε με το γάντζο 2-3 λεπτά μέχρι να ασπρίσει ρίχνοντας το ζεστό νεράκι σιγά σιγά.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.

Φτιάχνουμε το κεμπάπ μας με καλαμάκια αφού πρώτα τα έχουμε μουλιάσει σε νερό αρκετή ώρα ώστε όταν τα βάλουμε στην ψηστιέρα μας να μην καούν.

Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από τη ζύμη μας και την πλάθουμε με τα χέρια μας πάνω στο καλαμάκι δίνοντάς της την μακρόστενη πλακέ μορφή των κεμπάπ που όλοι γνωρίζουμε.

Τα ψήνουμε για 8 λεπτά περίπου στην κάθε πλευρά ανάλογα με την ψηστιέρα που έχουμε.

Επίσης...

Τάρτα με Κιμά και Κρούστα Γιαουρτιού

Αν φτιάξετε μακαρόνια με κιμά, βάλτε λίγο κιμά παραπάνω, για να φτιάξετε μετά αυτή την υπέροχη τάρτα.

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.

Πίτα με Κεφτεδάκια

Η συνταγή για πίτα με κεφτεδάκια.

Ένα Αλλιώτικο Παστίτσιο

Η συνταγή για ένα εναλλακτικό παστίτσιο.

Τραγανές Αβγοκροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξεις αβγοκροκέτες με κιμά.