ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πεντανόστιμα Κεμπάπ

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κεμπάπ.

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΚΕΜΠΑΠ

Υλικά

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1/2 κιλό κιμά αρνίσιο

2 μεγάλα κρεμμύδια

1/2 φλιτζ. λάδι

1/2 ματσάκι μαιντανό

1 κ.σ. μουστάρδα

1 πιπεριά φλωρίνης κόκκινη

2 κ.σ. ξίδι

1 μέτρια ντομάτα

2 κ.σ. μπέκιν πάουντερ

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλάτι

πάπρικα κόκκινη καυτερή (προαιρετικά)

λίγο ζεστό νεράκι (περίπου 1/2 φλιτζ.)

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά σε μια λεκάνη.

Ρίχνουμε το μπέικιν, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το ξίδι και τη μουστάρδα.

Σε ένα μπολ τρίβουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά, τη ντομάτα, το μαϊντανό.

Τα ρίχνουμε στη λεκάνη με τον κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα.

Στη συνέχεια αδειάζουμε το υλικό μας σε ένα μίξερ και το χτυπάμε με το γάντζο 2-3 λεπτά μέχρι να ασπρίσει ρίχνοντας το ζεστό νεράκι σιγά σιγά.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.

Φτιάχνουμε το κεμπάπ μας με καλαμάκια αφού πρώτα τα έχουμε μουλιάσει σε νερό αρκετή ώρα ώστε όταν τα βάλουμε στην ψηστιέρα μας να μην καούν.

Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από τη ζύμη μας και την πλάθουμε με τα χέρια μας πάνω στο καλαμάκι δίνοντάς της την μακρόστενη πλακέ μορφή των κεμπάπ που όλοι γνωρίζουμε.

Τα ψήνουμε για 8 λεπτά περίπου στην κάθε πλευρά ανάλογα με την ψηστιέρα που έχουμε.

Επίσης...

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

Γιουβέτσι με Κιμά στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για γιουβέτσι με κιμά στην κατσαρόλα.