ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κέικ με Ντομάτα και Ανθότυρο

Η συνταγή για ένα νόστιμο κέικ με ντομάτα και ανθότυρο.

ΚΕΙΚ ΝΤΟΜΑΤΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Υλικά

3 ντομάτες μέτριες σφιχτές, ξεφλουδισμένες κομμένες σε κυβάκια

2 κρεμμυδάκια φρέσκα πολύ ψιλοκομμένα

150 γρ. ανθότυρο τριμμένο

2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

2 αυγά

1 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

μαϊντανό

δυόσμο

αλάτι

πιπέρι

σουσάμι λευκό και μαύρο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε με όλα τα υλικά πηχτό χυλό, ανακατεύοντας καλά.

Λαδώνουμε καλά μια φόρμα του κέικ και πασπαλίζουμε με φρυγανιά και τα σουσάμια.

Αδειάζουμε το μίγμα, πασπαλίζουμε πάλι με σουσάμια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου έως ότου ροδίσει καλά.

Επίσης...

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Αρακάς Λαδερός Κοκκινιστός

Πώς θα φτιάξετε τον νοστιμότερο λαδερό κοκκινιστό αρακά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σαλάτα με Καρπούζι και Ντομάτα

Η συνταγή για την τέλεια σαλάτα με καρπούζι και ντομάτα.

Τάρτα με Πιπεριές και Φέτα

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με πιπεριές και φέτα.

Αυθεντική Panzanella

Πώς θα φτιάξεις την κλασική ιταλική σαλάτα με ντομάτες και ψωμί.

Μουσακάς με Φασόλια Γίγαντες

Οι γίγαντες στο φούρνο είναι ένα εύκολο όσπριο, που το αγαπούν ακόμα και όσοι δεν τρελαίνονται γι' αυτά. Όταν συνδυάζονται με κιμά, σε ένα πρωτότυπο και νοστιμότατο παστίτσιο, τους λατρεύεις.

Τάρτα Αρωματισμένη με Φρέσκο Βασιλικό

Η συνταγή για μία θαυμάσια τάρτα αρωματισμένη με φρέσκο βασιλικό.

Σαλάτα με Αγγούρι και Φασόλια

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με αγγούρι και φασόλια.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Πίτσα με Βασιλικό και Λαχανικά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πίτσα με βασιλικό και λαχανικά.

Ασιατική Σαλάτα με Ρύζι και Τζίντζερ

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη ασιατική σαλάτα με ρύζι και τζίντζερ.

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.